10 tips για καλές γιορτές, χωρίς στρες!

 

 

Η περίοδος των εορτών είναι μια μαγική περίοδος, όπου ευχόμαστε, ονειρευόμαστε, παίζουμε σαν παιδιά και πιστεύουμε ξανά σαν παιδιά σε όλα τα παραμύθια, τα ξωτικά και τον Άη-Βασίλη, βέβαια!

Για αρκετούς ανθρώπους, όμως, και ειδικά για τις γυναίκες, που φέρουν ακόμα το μεγαλύτερο βάρος των προετοιμασιών, τα Χριστούγεννα κρύβουν και πολύ άγχος.

Η Έπιπλο Κύρου συγκέντρωσε τα πιο έγκυρα 10 tips που αν τα ακολουθήσετε είναι σίγουρο ότι θα ζήσετε τις καλύτερες γιορτές στο σπίτι, χωρίς στρες, παρά μόνο με ευχές και πολλές χαρές!

 

1.Πείτε ΟΧΙ

Το αγαπημένο ΟΧΙ δεν το γιορτάζουμε μόνο την 28η Οκτωβρίου, αλλά και κάθε άλλη εποχή, που δεν θέλουμε να τη ζήσουμε για τους άλλους, αλλά μαζί με τους άλλους.

Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν θέλετε να φάτε μαζί με τη θεία Καλλιόπη που μιλάει μόνο για τις πιο δυσάρεστες ειδήσεις στο τραπέζι, πείτε της ΟΧΙ, ή ακόμα καλύτερα μην της πείτε τίποτα, αλλά δώστε της να καταλάβει με πολύ ευγενικό τρόπο ότι θα γιορτάσετε μαζί μόνο η πολύ - πολύ στενή οικογένεια και θα το λάβει το υπονοούμενο ή… τουλάχιστον το ελπίζουμε.

Για να χαρείτε τις γιορτές, σας προτείνουμε να τις ζήσετε μόνο με τα πρόσωπα που σας κάνουν χαρούμενους!

 

2.Σημειώστε – Προγραμματίστε

Αν προσπαθήσετε να θυμάστε από μνήμης όλα όσα χρειάζεται να κάνετε για την περίοδο των εορτών, τότε τι θα προκαλέσετε στον εαυτό σας; Στρες! Αποφύγετέ το, σημειώνοντας τα πάντα σε ένα ημερολόγιο, για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή τις προτεραιότητές σας και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Σε αυτό το ημερολόγιο μπορείτε να σημειώσετε μέρα προς μέρα από τα δώρα που θέλετε να κάνετε, τις λίστες και τις προετοιμασίες για τις γιορτές στο σπίτι, παραδοσιακές ή σύγχρονες συνταγές που θέλετε να δημιουργήσετε, τα πρόσωπα που θέλετε να δείτε…

δηλαδή τα πάντα, ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε, για να μην ανησυχείτε!

 

3.Βάλτε προτεραιότητες

Όπως σημειώσαμε και πιο επάνω, για να ζήσετε τις γιορτές, χωρίς στρες, θα πρέπει να βάλετε κάποιες προτεραιότητες. Αν θέλετε να δουλέψετε πιο ήσυχα, αλλά ΚΑΙ να δείτε όλους τους φίλους που έχετε να δείτε καιρό ΚΑΙ να χαρείτε πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά σας, κάτι από όλα αυτά θα “κλωτσήσει”.

Από το να προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα και να ευχαριστήσετε τους πάντες, σας προτείνουμε καλύτερα να βάλετε τις προτεραιότητες που εσείς επιθυμείτε για εσάς, χωρίς τύψεις και ενοχές, για να περάσετε όμορφες γιορτές, ναι, χωρίς στρες!

 

4.Κάντε τα ψώνια σας νωρίς!

Όσο πιο νωρίς και οργανωμένα κάνετε τα ψώνια σας, τόσο πιο ήρεμα θα περάσετε στις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας.

Γιατί να ψάχνετε τελευταία στιγμή τα δώρα για τους φίλους σας ή να προσπαθείτε να συγκεντρώσετε τα υλικά για τις συνταγές σας;

Κάντε τα ψώνια σας νωρίς, για να αποφύγετε όχι μόνο το στρες και τις ουρές!

 

 

5.Θυμηθείτε τη χαρά!

Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη για όλους. Δυσάρεστες ειδήσεις, πόλεμοι, ενεργειακή κρίση, ανθρωπιστική κρίση. Σχεδόν νιώθουμε αμήχανα όταν χαμογελάμε και νιώθουμε καλά, μέσα σε έναν κόσμο με τόσα σοβαρά προβλήματα.

Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι η ιδανική εποχή για να ξαναθυμηθείτε τη χαρά, να ζήσετε τη μαγεία, να παίξετε και να διασκεδάσετε σαν παιδιά, να ακολουθήσετε το παραμύθι της δικής σας καρδιάς και να χαμογελάσετε μέσα και έξω, μεταδίδοντας τη θετική σας διάθεση σε όσους συναντάτε.

Υπάρχει μεγαλύτερο δώρο;

 

6.Μείνετε στο budget!

Συχνά σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα ως μια περίοδο, που μας κοστίζει πολλά χρήματα. Αυτή η σκέψη ξέρετε πού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια. Στο στρες.

Εννοείται ότι καλό θα είναι να χαρείτε τις γιορτές, αλλά δεν χρειάζεται να το κάψετε τόσο, ώστε μετά να κλαίτε με γοερό κλάμα. Ούτε βέβαια να γίνετε σαν τον όχι και τόσο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ήρωας, τον Σκρουτζ!

Απλά, δημιουργήστε ένα πλάνο, ορίστε το δικό σας budget και μείνετε σε αυτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζήσετε τις γιορτές, χωρίς να “χρεοκοπήσετε”.

  • Προσφέρετε χειροποίητα δώρα, αν έχετε ταλέντο, όπως σπιτικά μπισκοτάκια ή ένα πλεκτό κασκόλ. Αν πάλι δεν έχετε τόσο ταλέντο, αλλά ξεχειλίζετε από τρυφερότητα και αγάπη, ένα κολάζ με υπέροχες φωτογραφίες αναμνήσεων και ευχές για το μέλλον, είναι, επίσης, μια ωραία ιδέα.

  • Ανάψτε τα φωτάκια σας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά μόνο το βράδυ. Έτσι διατηρείτε τη θετική ενέργεια ψηλά, και την κοστοβόρα ενέργεια χαμηλά.

  • Κάντε λίστες των πραγμάτων που πραγματικά χρειάζεστε ή επιθυμείτε, ώστε να μην ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ασήμαντα πράγματα λόγω στιγμιαίου αυθορμητισμού.

 

 

7.Φανείτε δημιουργικοί

Ένας τρόπος για να κάνετε δώρα είναι να τα αγοράσετε, ένας άλλος τρόπος είναι τα δημιουργήσετε, όπως είπαμε και πιο πάνω.

Ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα ωραίο κολάζ ή πώς να δημιουργήσετε μια νοστιμότατη, σπιτική μαρμελάδα; Το καλό με τα χειροποίητα δώρα, είναι ότι δείχνουν προσωπική φροντίδα και αγάπη και είναι οικονομικά.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας τα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να επιλέξετε τα υλικά για να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας.

Δημιουργήστε τα δικά σας μαγικά Χριστούγεννα και μοιραστείτε τα με όσους αγαπάτε!

 

8.Χαρείτε το σπίτι σας!

Το σπίτι είναι το κέντρο του κόσμου σας, κάθε εποχή. Το γνωρίζουμε καλά αυτό στην Έπιπλο Κύρου γι’ αυτό σας προσφέρουμε πάντα τις καλύτερες προτάσεις επίπλων για το ιδανικό σας σπίτι.

Τα Χριστούγεννα, όμως, ειδικά, είναι η εποχή που το χαίρεστε με κάθε τρόπο:

  • όταν στολίζετε κάθε γωνιά του.

  • όταν κάθεστε άνετα στο χουχουλιαστό καναπέ σας από την Έπιπλο Κύρου και παίζετε τα πιο αστεία παιχνίδια με όλη την οικογένειά σας.

  • όταν μοιράζεστε τα πιο ωραία, εορταστικά τραπέζια με τους αγαπημένους σας καλεσμένους. Α, και φέτος, μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τις πιο πολύπλοκες συνταγές, μείνετε στην απλή νοστιμιά. Γιατί, όπως είπαμε, το ζητούμενο είναι να ζήσετε τις καλύτερες γιορτές στο σπίτι, χωρίς στρες!

 

 

 

9.Φροντίστε τον εαυτό σας, όπως πάντα

Όσο ξεχωριστές κι αν είναι οι γιορτές, εσείς συνεχίστε την ωραία ρουτίνα των καλών συνηθειών της αυτο-φροντίδας σας, όπως είναι η καλή διατροφή και η γυμναστική. Άλλωστε, η γυμναστική είναι γνωστό πως διώχνει το στρες με μια κίνηση!

Φροντίστε τον εαυτό σας, όπως πάντα, και ζήστε τις πιο υπέροχες γιορτές, όπως ποτέ ξανά!

 

10.Νιώστε ευγνωμοσύνη για τα απλά, μα σημαντικά

Φέτος, πέρα από τη wish list, φτιάξτε και μια gratitude list. Θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως τον ουσιαστικό πλούτο της ζωής σας.

Σημειώστε τα πάντα, όσα έχετε, άυλα και υλικά που κάνουν τη ζωή σας καλύτερη: την υγεία σας, την αγάπη που νιώθετε από τους ανθρώπους γύρω σας, τα χόμπι σας, το ζωάκι σας, τη δουλειά σας, το όμορφο σπίτι σας.

Σκεφτείτε και άλλα πολλά που κάνουν τη διαφορά στη ζωή σας.

Και αν κάτι νιώθετε να σας λείπει, ε, τότε βάλτε το στη διπλανή λίστα, τη wish list!

Τα Χριστούγεννα αφορούν στο μοίρασμα, στις εμπειρίες, στην αγάπη, στους ανθρώπους, αυτούς που γνωρίζετε και αυτούς που δεν γνωρίζετε, αλλά για τους οποίους μπορείτε να νοιαστείτε και να ευχηθείτε.

Η Έπιπλο Κύρου σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά. Μακάρι στη νέα χρονιά, να μπορούμε να πούμε όλοι με χαρά:

 

All is Calm, All is Bright!

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου πιστεύουμε στη μαγεία των εορτών και τις περιμένουμε σαν μικρά παιδιά. Για να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε το 2023 νέα, διαχρονικά έπιπλα με τα οποία θα ζείτε τις πιο όμορφες στιγμές στο σπίτι, στις γιορτές και όχι μόνο. Αν σας άρεσε το άρθρο μας, και σας μετέδωσε το χαλαρό πνεύμα των Χριστουγέννων, κάντε μας like, μοιραστείτε το με τους αγαπημένους σας ή αφήστε μας σε σχόλιο το δικό σας tip για καλές γιορτές στο σπίτι, χωρίς στρες!

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν