5 συνήθειες για καλύτερο ύπνο

Ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία σας. Η έλλειψη έξι έως οκτώ ωρών ύπνου κάθε βράδυ μπορεί ακόμη και να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να εξασθενήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου βραχυπρόθεσμα. Η επίτευξη ενός ποιοτικού ύπνου αυξάνει την ποιότητα του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι. Αυτό που κάνετε μέχρι την ώρα του ύπνου είναι επίσης σημαντικό. Ελέγξτε αυτές τις πέντε συνήθειες και υιοθετήστε τες για έναν ξεκούραστο ύπνο.



 Προσέξτε τι τρώτε και πίνετε πριν από τον ύπνο. 


Ενώ οι έρευνες δεν είναι σαφής, είναι γενικά αποδεκτό ότι η κατανάλωση δύο ώρες πριν από τον ύπνο συμβάλλει σε έναν καλύτερο, τελικά, ύπνο. Πολλοί ειδικοί εισηγούνται ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε
τρυπτοφάνη, όπως τα αυγά, το γάλα, το τυρί και η γαλοπούλα, μπορεί να είναι ευεργετική πριν από τον ύπνο. 
Προσπαθήστε να αποφύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μαζί με το αλκοόλ και την καφεΐνη, τις ώρες πριν από τον ύπνο.
Αποφύγετε τους περισπασμούς. Κάντε το υπνοδωμάτιο σας ένα φιλόξενο μέρος για ύπνο. Η θερμοκρασία, το επίπεδο σκοταδιού και η ακαταστασία ή άλλες περισπασμοί στο δωμάτιο μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, συνιστάται γενικά να την διατηρείτε στην κρεβατοκάμαρά σας όχι μεγαλύτερη από 21°C , με τη βέλτιστη θερμοκρασία να είναι μεταξύ 15°C και 20°C.
Οι εμπειρογνώμονες του ύπνου συνιστούν επίσης να κάνετε το δωμάτιό σας όσο το δυνατόν σκοτεινότερο. Αυτό σημαίνει όχι στα φώτα νυχτός. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες συσκότισης για να ενθαρρύνετε τον βαθύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο. Τέλος, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το κρεβάτι σας πρέπει να προορίζεται για ύπνο. Κάνετε εργασίες στο φορητό υπολογιστή σας ή παρακολουθείτε τηλεόραση σε άλλα μέρη, δημιουργώντας έτσι ένα ήσυχο, ξεκούραστο περιβάλλον.

 

Περισσότερη άσκηση.

Το να είστε δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας ενθαρρύνει τον καλύτερο ύπνο τη νύχτα. Ενώ η έντονη άσκηση είναι καλύτερη, κάθε επίπεδο δραστηριότητας είναι καλύτερο από το να μην κινήστε καθόλου. Είναι επίσης καλό να ασκηθείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι διαπίστωσαν ότι η άσκηση στο τέλος της ημέρας έφερα τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι καλύτερο για εσάς, κάντε διάφορες δοκιμές για μια εβδομάδα περίπου ώστε να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Δοκιμάστε πρακτικές χαλάρωσης.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η εξάσκηση χαλαρωτικών τελετουργιών για ύπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και να κοιμηθείτε εύκολα. Πράγματα όπως η δημιουργία μιας λίστας, το να τεντώσετε τα δάκτυλά των ποδιών σας και η λήψη πέντε αναπνοών μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.
Ίσως κάθε βράδυ να κάνετε μια λίστα στο μυαλό σας με όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα . Το γράψιμο αυτών σε χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
Λαμβάνοντας πέντε ή έξι βαθιές εισπνοές και εκπνοές μπορεί επίσης να χαλαρώσει βαθιά το νευρικό σας σύστημα. Καθώς εισπνέετε, μετρήστε έως το τρία. Κάνετε το ίδιο με την εκπνοή σας. Μόλις το κάνετε αυτό πέντε φορές, θα νιώσετε το σώμα σας να χαλαρώνει.
Τέλος, το τέντωμα των δαχτύλων από τα πόδια σας είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπο για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε. 


Βεβαιωθείτε πως το δωμάτιο σας είναι άνετο.


Εάν το κρεβάτι σας δεν είναι άνετο, θα είναι δύσκολο να κοιμηθείτε καλά.
Πόσο καιρό χρησιμοποιείτε το στρώμα σας; 
Το μέσο στρώμα έχει διάρκεια ζωής περίπου 10 έτη. Έτσι, αν το στρώμα σας είναι παλαιότερο από αυτό, μπορεί και να έχει φτάσει στο τέλος του. Δώστε μεγάλη προσοχή και στα μαξιλάρια. Είναι άνετα; Σας υποστηρίζουν σωστά; Τα μαξιλάρια κατασκευάζονται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και με πολλά διαφορετικά γεμίσματα. Εάν ξυπνάτε με πόνο στο λαιμό, ένα νέο μαξιλάρι είναι μια καλή επένδυση. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα για έναν καλύτερο και ποιο ξεκούραστο ύπνο.
Από την πλευρά μας μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι και το σωστό στρώμα.
Για να δείτε τις επιλογές σας σε κρεβατοκάμαρες πατήστε εδώ και για στρώματα πατήστε εδώ.
Ευχόμαστε να έχετε έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν