7 Super magic tips για το πώς να πείσετε τα παιδιά σας να συμμαζεύουν το δωμάτιό τους!

 

Κάθε μαμά φτιάχνει το δωμάτιο του παιδιού της με πολλή αγάπη και δημιουργικότητα, ώστε το παιδί να μεγαλώσει σε ένα χώρο που το εμπνέει για συγκέντρωση, παιχνίδι και ξεκούραση.

Βρείτε εδώ σετ παιδικού δωματίου που συνδυάζει τη φαντασία με το πρακτικό νου.

Το όνειρο αυτό της μαμάς γίνεται συχνά καθημερινός εφιάλτης από την συνήθη απροθυμία του παιδιού να συμμαζέψει τα παιχνίδια του, τα ρούχα του, γενικά τα πράγματά του, μετατρέποντας αυτό το υπέροχο δωμάτιο σε ένα απίστευτο Βατερλώ!

 

Σας καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό, μοιραζόμαστε μαζί σας 7 super magic tips που θα πείσουν το παιδί σας να βάλει από μόνο του μία τάξη στο χώρο του!

 

 

  1. Κάντε το εύκολο!

Αν θέλετε το παιδί σας να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δείξτε του με κάθε τρόπο πού βρίσκεται η θέση τους. Προμηθευτείτε κρεμάστρες για τα ρούχα και μεγάλα κουτιά, όπου θα βάλετε τις απαιτούμενες ετικέτες. Ακόμα και αν τα πετάει, θα τα πετάει τουλάχιστον στο χώρο που πρέπει!

 Βρείτε εδώ όμορφες και πρακτικές παιδικές βιβλιοθήκες 

  1. Εσείς είστε το πρότυπο!

Το παιδί σας σας μιμείται στα πάντα, χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Προτού, λοιπόν, πετάξετε την τσάντα σας μόλις μπείτε στο σπίτι, σκεφτείτε τι παράδειγμα θέλετε να πάρει το παιδί σας. Καλά καταλάβατε, εσείς είστε το παράδειγμα!

 

 

  1. Μάθετέ το από όταν είναι σε μικρή ηλικία.

Μην περιμένετε θαύματα αν για χρόνια είχατε μάθει στο παιδί σας ότι μπορεί να είναι όσο άτακτο θέλει, αφού στο τέλος θα έρθει η μανούλα να τα μαζέψει. Φροντίστε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση ευθύνης για την τάξη στο δωμάτιο από μικρή ηλικία ώστε να μείνει ως συνήθεια όταν μεγαλώσει.

 

 

  1. Λίγα πράγματα και καλά!

Ξέρουμε πως θέλετε το παιδί σας να έχει πάντα τα καλύτερα, αλλά γιατί να έχει και τα περισσότερα; Όσο λιγότερα πράγματα έχει τόσο θα είναι πιο εύκολη η αποστολή του να τακτοποιεί το χώρο. Οπότε σκεφτείτε το σοβαρά πριν του πάρετε άλλο ένα παιχνίδι, σχεδόν ίδιο με όσα ήδη έχει.

 

 

  1. Μην απαιτείτε τελειότητα!

Είπαμε να γίνει το παιδί τακτικό, αλλά μην περιμένετε να είναι όλα σε απόλυτη τάξη! Μην ξεχνάτε να το επαινείτε που κάνει το καλύτερό του, ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο για εσάς!

Τα παιδικά και εφηβικά κρεβάτια της Έπιπλο Κύρου τα αγαπούν οι μεγάλοι και τα λατρεύουν οι μικροί! Βρείτε τα εδώ.

 

  1. Αφήστε το να το κάνει με το δικό του τρόπο

Το παιδί έχει ήδη τη δική του προσωπικότητα, άρα και το δικό του τρόπο για να κάνει τα πράγματα. Αν αυτός ο τρόπος είναι αποτελεσματικός, τότε δεν πειράζει που δεν ταιριάζει με το δικό σας τρόπο, έτσι δεν είναι;

 

 

  1. Σε 10 λεπτά η καθαριότητα γίνεται παιχνίδι!

Στα παιδιά αρέσουν κάθε είδους παιχνίδι! Γιατί να μην παρουσιάσετε λοιπόν την τάξη ως ένα παιχνίδι; Βάλτε στο χρονόμετρο 10 λεπτά, πείτε δυνατά “Πάμε!” και αφήστε το να βάλει όσα περισσότερα πράγματα γίνεται στη θέση τους μέσα σε 10 λεπτά! Αν το κάνετε κάθε βράδυ, δεν θα ξαναδείτε ποτέ το δωμάτιό του ακατάστατο! Τέλειο; “Πάμε;”

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου θέλουμε όχι μόνο τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα στα παιδικά τους δωμάτια, αλλά και οι μαμάδες! Δοκιμάστε τα super magic tips μας και αν δείτε γρήγορα αποτελέσματα, μη διστάσετε να τα μοιραστείτε με τις άλλες μαμάδες!

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν