Ασφαλές Σπίτι … για Καλές Διακοπές!

 

 

Ξέρουμε, ξέρουμε!

Είναι η εποχή που ανυπομονείτε για διακοπές! Ήδη φαντάζεστε τον εαυτό σας ως σύγχρονο Ροβινσώνα Κρούσο σε εξωτικές, ερημικές παραλίες, με λευκή άμμο και καταγάλανα νερά!

Πριν φύγετε, όμως, φροντίστε πρώτα τις ανάγκες του σπιτιού σας. Για να μη μείνει μόνο του, όσο καιρό θα λείπετε. Δυστυχώς, δεν είναι εποχές, για να το αφήσετε, χωρίς καμία προστασία!

 


Ποιος το παρακολουθεί για να είναι ασφαλές;

Έχετε βάλει κάποιο σύστημα ασφαλείας / κάμερα ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε από το κινητό σας ή να είναι σε άμεση σύνδεση με κάποια εταιρεία ασφαλείας;

 



Έχετε φροντίσει για την ασφάλισή του;

Έχετε ασφαλίσει το σπίτι σας και τα πολύτιμα αντικείμενα για εσάς, σε περίπτωση εισβολής ή ζημιών από κάποιο φυσικό φαινόμενο;

Η κλιματική αλλαγή έχει φέρει τα πάνω – κάτω. Μέχρι και μίνι ανεμοστρόβιλους! Ασφαλίστε την περιουσία σας για να είστε έτοιμοι για όλα και να αποζημιωθείτε τουλάχιστον οικονομικά, για ό, τι απρόβλεπτο συμβεί.

 

Κάποιος να το προσέχει!

Έχετε ένα φίλο, κάποιο γείτονα στον οποίο έχετε εμπιστοσύνη και μπορείτε να του ζητήσετε να ρίχνει πότε-πότε μία ματιά στο σπίτι σας;

Έτσι θα αποθαρρύνει τυχόν φιλόδοξους διαρρήκτες, θα φροντίζει και τα φυτά σας – αν δεν έχετε ήδη προνοήσει για αυτόματο πότισμα!


Ευκαιρία για απόψυξη!

Λίγο καιρό προτού να φύγετε για διακοπές, αποφύγετε να αγοράσετε πολλά τρόφιμα, ώστε να κάνετε την απαραίτητη ετήσια απόψυξη στο ψυγείο σας.

Να ξεκουραστεί και αυτό λίγο!

Διακοπές σημαίνει off!

Βγάλτε τις πρίζες από συσκευές που δεν είναι απαραίτητο να είναι on όσο καιρό θα λείπετε. Έτσι δεν θα καίει τσάμπα ενέργεια!

Καλό βέβαια είναι να το κάνετε αυτό και σε άλλες εποχές, ακόμα και αν είστε στο σπίτι.

Αν πάλι, φεύγοντας για διακοπές, θέλετε να αφήσετε ένα φως αναμμένο στη βεράντα σας έτσι για ασφάλεια, αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

Αφού τα κάνατε όλα αυτά ή τουλάχιστον τα περισσότερα,

τι μένει άλλο από το να σας ευχηθούμε…

ένα υπέροχο, ανέμελο καλοκαίρι!

Στο blog της Έπιπλο Κύρου προσέχουμε πάντα για να έχουμε! Και τι αγαπάμε περισσότερο από το ίδιο μας το σπίτι; Μοιραστείτε τις συμβουλές μας με τις φίλες και φίλους σας, γιατί η αλληλεγγύη φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε εποχή!





Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν