Super natural διακόσμηση σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου!

 

Super natural διακόσμηση σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου!

Το deco trend που κυριολεκτικά ανθίζει!

 Η διακόσμηση ενός σπιτιού έχει τα δικά της trends, ακριβώς όπως η μόδα. Κανένα, όμως, άλλο deco trend δεν άνθισε τόσο πολύ σε κάθε σπίτι, όπως η διακόσμηση σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου!

 Δεν ξέρουμε αν την έχετε ήδη υιοθετήσει ή αν ακόμα το σκέφτεστε. Επειδή, όμως, από την Έπιπλο Κύρου μαθαίνετε πάντα τις πιο φρέσκες προτάσεις για το σπίτι σας, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας tips, που θα πιάσουν σίγουρα ρίζες!

 Ξεφυλλίστε ένα – ένα και χαρείτε τα πιο φυσικά οφέλη τους!

 

Μάθετε για τη φροντίδα τους από τους ειδικούς

Ταυτόχρονα με την άνθιση της διακόσμησης σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου, άνοιξαν και πολλά ανθοπωλεία που εξυπηρετούν ειδικά αυτήν την τάση.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων έχουν όλη την κατάρτιση ώστε να σας καθοδηγήσουν σωστά. Ως ειδικοί θα σας μιλήσουν για το πόση φροντίδα χρειάζεται το κάθε φυτό, ποια αναπτύσσονται καλύτερα στο φως και ποια σε χαμηλό φωτισμό, όπως η δράκαινα.

Ρωτήστε, μάθετε και επιλέξτε τα φυτά που είναι κατάλληλα τόσο για κάθε χώρο του σπιτιού σας και για το χρόνο φροντίδας που μπορείτε πραγματικά να διαθέσετε.

  

Τοποθετήστε τα μαζί για πιο πρακτικό πότισμα

Πέρα από τα μεγάλα φυτά που τοποθετούνται στο πάτωμα, υπάρχουν και τα μικρά φυτά που μπορείτε να τα τοποθετήσετε μαζί πάνω σε ένα τραπεζάκι ή σε ένα μπουφέ.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια ολόφρεσκη γωνιά, ενώ κάνετε πιο εύκολο και γρήγορο το πότισμά τους. Με ένα σμπάρο, δυο τριγόνια!

 

Διπλασιάστε την ομορφιά των φυτών

Η διακόσμηση σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου δεν έγινε τυχαία trend. Τα φυτά ομορφαίνουν κάθε χώρο σας με τον πιο φυσικό τρόπο.

Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα γίνει αν τοποθετήσετε έναν καθρέπτη απέναντι από αυτά. Θα διπλασιαστεί η ομορφιά τους και η αισθητική επίδρασή τους στο χώρο σας.

 

Κοιτάξτε ψηλά

Πώς θα σας φαινόταν αν τα ψηλά σας έπιπλα αποκτούσαν μια φυσική μπορντούρα… πιο πράσινη;

Επιλέξτε αναρριχώμενα φυτά, όπως τον Πόθο και αφήστε να συνθέσουν με την πορεία τους το δικό τους φυσικό τοπίο. Το ίδιο θα μπορούσατε να το κάνετε εναλλακτικά και σε άλλα ψηλά σημεία του σπιτιού σας, όπως πάνω από τα κουρτινόξυλα.

 

Μην ξεχνάτε τα έξτρα στοιχεία μιας natural διακόσμησης

Στη διακόσμηση του σπιτιού σας με φυτά εσωτερικού χώρου δεν παίζουν ρόλο μόνο οι πρωταγωνιστές που είναι τα ίδια τα φυτά, αλλά και οι απαραίτητοι συνοδοί τους, δηλαδή τα καλάθια, αν τα κρεμάσετε σε ψηλά σημεία, και τα κασπώ.

Επιλέξτε και παίξτε με όμορφα, διαφορετικά σχέδια που θα διανθίσουν το χώρο σας με χρώμα και έντονα μοτίβο.

 

Απρόσμενες μικρές γωνιές

Τα πιο μικρά σας φυτά μπορούν να μπουν σε αντικείμενα που αγαπάτε, όπως ένα μεγάλο φαναράκι για ρεσώ ή ένα διάφανο στρογγυλό βάζο. Έτσι απλά, κάθε γωνιά, μπορεί να γίνει μια γόνιμη γωνιά.

Η διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχει καλούπια, αλλά εφαρμόζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικά μεγέθη.

 

Σκεφτείτε το μπάνιο, τη χαρά των φυτών

Το μπάνιο, χάρη στην υγρασία του, είναι ο φυσικός αγαπημένος τόπος των φυτών. Μία ματιά κάθε πρωί στην ορτανσία ή τη φτέρα σας θα αρκεί για να αρχίσετε και εσείς να τραγουδάτε στο μπάνιο! Και να ξέρετε πως τα φυτά αντιλαμβάνονται κάθε σας νότα!

 Ολοκληρώνοντας με τα tips της διακόσμησης σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου, θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η τάση δεν είναι ένα απλό trend. Αντίθετα, κερδίζει συνέχεια έδαφος για σημαντικούς, διαφορετικούς λόγους:

 

Καλλιεργεί την οικολογική μας συνείδηση

Ζούμε ήδη όλοι στην καθημερινότητά μας τις αρνητικές παρενέργειες της αλλαγής του κλίματος. Αυτές έχουν έλθει, γιατί με τη βιομηχανία και την τεχνολογία αποξενωθήκαμε από το φυσικό περιβάλλον μας, που είναι τα δάση, οι θάλασσες, τα βουνά μας.

 Πλέον όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και ο καθένας μας ατομικά υιοθετούμε τακτικές πιο φιλικές στο περιβάλλον. Ξεκινώντας να φροντίζουμε φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι μας, μαθαίνουμε πώς να φροντίζουμε ουσιαστικά το πιο μεγάλο μας σπίτι, που είναι η ίδια η γη.

 

Είναι μία πολύ καλή παρέα

Από ό, τι φάνηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν μόνοι τους. Τα φυτά διαθέτουν ψυχή, και αυτό φαίνεται από την επίδραση που έχει επάνω τους τόσο το τραγούδι όσο και το χάδι, που συμβάλλουν στη βέλτιστη συντήρηση και άνθισή τους.

Τα φυτά δεν ομορφαίνουν μόνο κάθε χώρο, αλλά εμπλουτίζουν και τη ζωή των ανθρώπων που ζουν μαζί τους. Όχι μόνο τους κάνουν την καλύτερη παρέα, αλλά ανταποδίδουν στο μέγιστο τη φροντίδα που δέχονται, με την υγιή ανάπτυξή τους και τα μπουμπούκια τους, όπως ξεπροβάλλουν ξαφνικά.

 

 

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χόμπι

Ακόμα, όμως, και αν ζείτε με την οικογένειά σας ή είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί άνθρωποι, η ενασχόληση με τα φυτά είναι σίγουρο είναι θα σας προσφέρει μεγάλες ψυχολογικές ανταμοιβές, όπως καθημερινή χαλάρωση και χαρά, τόσο κατά τη φροντίδα τους όσο και στην απλή θέασή τους.

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου παρακολουθούμε κάθε τάση στη διακόσμηση με πολύ ενδιαφέρον. Για αυτό, πιστεύουμε ότι η διακόσμηση σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου έχει να βγάλει ακόμα πολλούς καρπούς. Αν σας κινήσαμε το ενδιαφέρον με αυτό το άρθρο, κάντε like & share, φροντίζοντας αυτή η τάση να αποκτήσει γερές ρίζες σε κάθε σπίτι. Για ένα καλύτερο περιβάλλον και έναν ακόμα πιο ισορροπημένο πλανήτη για όλους!

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν