10 μικρά μυστικά για τη διακόσμηση μικρού σπιτιού!

 

10 μικρά μυστικά για τη διακόσμηση μικρού σπιτιού!

Μία αληθινά μεγάλη δημιουργική πρόκληση!

 

Για τους περισσότερους το ιδανικό σπίτι φαντάζει να είναι το σπίτι με τους μεγάλους χώρους, την αποθήκη και τον κήπο. Για κάποιους άλλους, όμως, το ιδανικό σπίτι είναι κατά πολύ μικρότερων διαστάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν απέξω και ανακατωτά πώς να εκμεταλλεύονται όλα τα μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά για τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού!

 

Σκεφτείτε μόνο ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε τροχόσπιτα ή σε λεωφορεία που έχουν μετατρέψει στο δικό τους ιδανικό σπίτι. Ακόμα και ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk φημολογείται ότι πούλησε όλες τις ιδιοκτησίες του για να μείνει σε ένα σπίτι 35 τ.μ.

 

Πλέον η διακόσμηση μικρού σπιτιού προβάλλεται από πολλά διαφορετικά μέσα ως μια αληθινά μεγάλη δημιουργική πρόκληση, για ένα απόλυτα αυτάρκες, υπέροχο σπίτι, με άποψη και αισθητική.

 

Ό, τι φαίνεται να χάνει λοιπόν σε άνεση, η διακόσμηση μικρού σπιτιού το κερδίζει σε οργάνωση, ευρηματικότητα, σύνθεση και φαντασία.

 

Ας δούμε ένα προς ένα τα μικρά μυστικά, που τελικά δεν είναι και τόσο μυστικά, για να κάνετε τη διακόσμηση του μικρού σας σπιτιού να έχει μεγάλες προοπτικές!

 

  1. Οργανώστε, οργανώστε, οργανώστε

Για τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού, η οργάνωση είναι το Α και το Ω. Σε αυτή την περίπτωση, κυριολεκτικά, δεν πρέπει ούτε ένα εκατοστό στο χώρο να πηγαίνει χαμένο. Οπότε πρώτα θα πρέπει να γίνει μια γερή εκκαθάριση των πραγμάτων σας, ειδικά αν έρχεστε από ένα μεγαλύτερο σπίτι, και ύστερα θα πρέπει καθετί να βρίσκεται απόλυτα οργανωμένα στο χώρο… αλλιώς να μη βρίσκεται καθόλου!

 

Καλάθια, κουτιά, κρεμάστρες θα αποδειχθούν μεγάλοι σύμμαχοί σας σε αυτήν την προσπάθειά σας.

 

Θα διαπιστώσετε τελικά ότι αυτή η διαδικασία, όσο δύσκολη και αν μοιάζει, θα οργανώσει καλύτερα το χρόνο που διαθέτετε για την καθαριότητα και τη φροντίδα του σπιτιού, αλλά και το σύνολο της ζωής σας.

 

  1. Από τοίχο σε τοίχο

Οι τοίχοι στα μεγάλα σπίτια χωρίζουν το ένα δωμάτιο από το άλλο. Οι τοίχοι στα μικρά σπίτια δημιουργούν δωμάτια μέσα στο δωμάτιο. Τι εννοούμε;

Σκεφτείτε ράφια από τοίχο σε τοίχο, από χαμηλά μέχρι όσο ψηλά γίνεται, όπου θα παίζουν εναλλακτικούς, ταυτόχρονους ρόλους βιβλιοθήκης, γραφείου, κουζίνας.

Καταλάβατε, στη μία άκρη του ραφιού εργάζεστε, στην άλλη άκρη απολαμβάνετε το γεύμα σας.

 

 

  1. Προτιμήστε έπιπλα με πολλαπλή χρήση

Στη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού μία καρέκλα δεν είναι απλά μία καρέκλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί βεβαίως ως καρέκλα, αλλά και ως βάση για ρούχα ή κομοδίνο. Μια σκάλα πέρα από μια σκάλα, μπορεί να γίνει βιβλιοθήκη ή βάση για φυτά. Είναι αλήθεια ότι κάθε έπιπλο σε ένα μικρό σπίτι μπορεί να χρειαστεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους.

 

  1. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Τα ανοιχτά χρώματα, όπως φανερώνεται ήδη από το χαρακτηρισμό τους, ανοίγουν το χώρο, το μεγαλώνουν.

Για αυτό, ειδικά για τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού, σας προτείνουμε να επιλέξετε για τους τοίχους, τις κουρτίνες και τα έπιπλά σας ανοιχτά χρώματα που θα αυξήσουν τόσο την καλή σας διάθεση όσο και την αίσθηση των χώρων σας.

 

  1. Κρατήστε μικρά, λίγα & εκλεκτά έπιπλα

Είναι απλό! Σε ένα μικρό σπίτι επιλέγετε μικρά έπιπλα, ώστε να σας μένει χώρος.

Αυτά τα έπιπλα θα πρέπει να είναι, επίσης, λίγα και εκλεκτά, έπιπλα που αγαπάτε και είναι απαραίτητα στην καθημερινή καλή διαβίωσή σας.

Ακόμα και το περιττό αντικείμενο που θα κρατήσετε, θα πρέπει να είναι απόλυτα αναγκαίο για εσάς, έστω για συναισθηματικούς λόγους.

 

 

 

  1. Εντάξτε στη διακόσμηση, ό, τι δεν εντάσσεται πουθενά αλλού

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να σας είναι χρήσιμα και απαραίτητα, αλλά δεν εντάσσονται πουθενά, π.χ. μία κιθάρα. Τι θα κάνετε αυτήν την κιθάρα, αφού δεν έχετε κάποιο ειδικό χώρο για αυτήν; Εντάξτε την απλά και φυσικά στη διακόσμηση του σπιτιού σας, π.χ. στηρίξτε την στον τοίχο, χωρίς να το σκέφτεστε άλλο.

 

  1. Μικρό σπίτι χ καθρέπτης = Μεγαλύτερο σπίτι

Ένας καθρέπτης αντανακλά το χώρο σας, διπλασιάζοντάς τον. Άρα ένας καθρέπτης είναι σίγουρα σύμμαχος στη διακόσμηση του μικρού σας σπιτιού. Στα έξτρα βέβαια ότι θα έχετε τον έναν απαραίτητα καθρέπτη στο σπίτι σας για να βλέπετε πώς είναι συνολικά η εμφάνισή σας, προτού να βγείτε έξω.

 

  1. Διάφανο σχεδόν Αόρατο

Ένα γυάλινο τραπεζάκι ενώ καταλαμβάνει χώρο, μοιάζει αόρατο στο χώρο. Οπότε αν σας αρέσουν τα γυάλινα έπιπλα θα προσδώσουν μεν μία ανάλαφρη αίσθηση στο χώρο, ενώ θα συνεχίσουν να προσφέρουν πρακτικά τις υπηρεσίες τους σε εσάς.

  

  1. Ψηλώστε το χώρο

Ένα παλιό, γνωστό μυστικό για να ψηλώνετε το χώρο είναι να τοποθετείτε τα κουρτινόξυλα όσο σας παίρνει πιο ψηλά από τα παράθυρα. Με αυτόν τον τρόπο, δίνετε την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο ψηλοτάβανος, άρα πιο μεγάλος.

Επίσης, όπως είπαμε ήδη στο μυστικό 4, φροντίστε να επιλέξετε κουρτίνες με ανοιχτά χρώματα που θα φωτίζουν τους μικρούς χώρους σας.

 

  1. Ελάτε στην Έπιπλο Κύρου

Μια από τις ξεχωριστές υπηρεσίες που χαιρόμαστε να σας προσφέρουμε στην Έπιπλο Κύρου είναι να δημιουργούμε μοναδικά έπιπλα για εσάς σε όποια διάσταση θέλετε. Πιστεύουμε ότι το υψηλό design είναι το ευέλικτο design, που χαρακτηρίζεται πάντα από υψηλή ποιότητα, διαχρονικότητα και αντοχή.

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου φροντίζουμε με τις προτάσεις μας ώστε το σπίτι σας να είναι πάντα το καλύτερο, ανεξαρτήτως διαστάσεων. Για αυτό μοιραστήκαμε μαζί σας τα 10 tips που το κάνουν όσο μεγάλο είναι στην καρδιά σας! Αν σας άρεσε το άρθρο μας, κάντε μας like & share και πείτε τα μυστικά μας και στους αγαπημένους φίλους και φίλες σας! Home sweet home, big or small!

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν