Η διακόσμηση τοίχου με κάδρα… στο κάδρο!

 

 

Η διακόσμηση τοίχου με κάδρα μπαίνει στο κάδρο της Έπιπλο Κύρου γιατί είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος, με άποψη, για να ομορφύνετε τον τοίχο σας.

Αν σας αρέσει η τέχνη, όποιας τεχνοτροπίας, κλασική ή σύγχρονη, μεταμορφώστε με τη διακόσμηση τοίχου με κάδρα τον άδειο τοίχο σας στην πιο ενδιαφέρουσα art gallery!

Καταρχάς, καθίστε άνετα απέναντι από τον τοίχο σας και οραματιστείτε τα έργα που θα τον ντύσουν καλύτερα .

Αφού βάλατε ήδη μπροστά τη φαντασία σας, διαβάστε τα παρακάτω tips, που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα το δικό σας καλλιτεχνικό έργο επί του τοίχου.

Η διακόσμηση τοίχου με κάδρα έχει κάποια σημεία που θέλουν προσοχή και κάποια σημεία που ζητούν μόνο έμπνευση!

Η διαδικασία της διακόσμησης τοίχου με κάδρα συνιστάται να γίνεται με αργούς ρυθμούς, ιεροτελεστικά. Να θυμηθείτε την τέχνη που αγαπήσατε σε νεότερη ηλικία, να πάτε σε κάποιες εκθέσεις ή μουσεία, να πάρετε ιδέες για τη σύγχρονη τέχνη από αληθινές γκαλερί τέχνης.

Το αποτέλεσμα αυτής της ιεροτελεστίας θα είναι διαχρονικό, προσωπικό, όμορφο, αφού θα εμπεριέχει τη δική σας αγάπη, γνώση και σκέψη επάνω στην τέχνη.

Είστε έτοιμοι για μια ξενάγηση στη διαδικασία;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΝΙΖΑ

Αν θέλετε να βάλετε πολλά έργα μαζί, προτιμήστε παρόμοιες, όχι πανομοιότυπες κορνίζες, για ένα πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα. Σκεφτείτε, επίσης, από τι υλικό θα προτιμούσατε να είναι. Έχετε υπόψη ότι οι βαριές κορνίζες ταιριάζουν πιο πολύ σε βαριά αυθεντικά έργα.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τι θα σας άρεσε να βλέπετε κάθε μέρα; Τοπία, πρόσωπα, αφηρημένη τέχνη; Έχετε κάποιο αγαπημένο ζωγράφο; Μήπως εσείς ζωγραφίζετε; Ή αγαπάτε τα έργα των παιδιών σας;

Η θεματολογία του ενός ή των πολλών πινάκων πρέπει να έχει σχέση με τις εμπειρίες σας, να «μιλάει» στις αισθήσεις σας, να αποτελεί ουσιαστική, συνειδητή επιλογή, και όχι κάτι που ταιριάζει απλά με το χρώμα του καναπέ σας.

Ίσως ένα έργο με νεκρή φύση σας θυμίζει την πιατέλα με τα φρούτα που είχε η γιαγιά σας επάνω στο τραπέζι ή να αγαπάτε με πάθος τα βαθύτατα ελληνικά χρώματα του Παναγιώτη Τέτση.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΝΙΖΑ

Η διακόσμηση με κάδρα δεν έχει απαγορευτικά στο πώς παρουσιάζεται. Μπορεί να θέλετε να βάλετε μόνο πίνακες, χωρίς κορνίζες, ή κορνίζες χωρίς πίνακες. Αν αυτό θέλετε, αποφασίστε το από την αρχή, ώστε να δώσετε βάρος μόνο στις κορνίζες ή μόνο στη θεματολογία των πινάκων.

 

ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΝΑΠΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Αν σκέφτεστε πως ο καναπές σας είναι μικρός, άρα ταιριάζει ένας μικρός πίνακας πάνω από αυτόν, ξεχάστε το. Θα μπορούσε να ταιριάζει εξίσου ένας μεγάλος πίνακας.

Όπως προαναφέραμε, μην προσπαθήσετε να ταιριάξετε το θέμα με τον καναπέ. Αν ταιριάζουν τα χρώματα είναι καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή η προτεραιότητά σας.

ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Αν πιάνουν τα χέρια σας και αγαπάτε τις εποχές, ίσως να προτιμάτε να δημιουργείτε μόνοι σας τα έργα σας και να τα διαφοροποιείτε, ανάλογα με την εποχή.

Μπορείτε π.χ. να φτιάξετε μόνο τις κορνίζες από φύλλα για το φθινόπωρο και από κοχύλια για το καλοκαίρι και μέσα σε αυτές τις κορνίζες να στερεώσετε ένα αντικείμενο που αγαπάτε ή να βάλετε ένα αυτοκόλλητο που να δείχνει φύση.

PUZZLES – ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Ένα από τα επικρατέστερα κλασικά χόμπι είναι τα puzzles. Όσοι αγαπούν την τέχνη, επιλέγουν να συνδυάσουν τα χόμπι τους αγοράζοντας τα διάσημα έργα ζωγράφων σε puzzles.

Αν και εσείς τα αγαπάτε, επιλέξτε πρώτα αυτό που θα θέλατε να συμπληρώσετε, ώστε να το βάλετε στον τοίχο σας. Απλώστε όλα τα κομμάτια επάνω σε ένα τραπέζι. Μπορείτε να το συμπληρώσετε μόνοι σας ή να βάλετε στη δημιουργική διαδικασία όλη την παρέα σας ή τα μέλη της οικογενείας σας, ώστε ο πίνακας – puzzle να σας θυμίζει, μεταξύ άλλων, τις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί τους.

ΛΕΥΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ

Πριν τοποθετήσετε τα κάδρα στον τοίχο, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το χρώμα του τοίχου. Θα θέλατε να είναι απόλυτα λευκό, ένα έντονο πράσινο ή ένα εκτυφλωτικό κίτρινο; Το χρώμα του τοίχου θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδανική βάση για τον υπόλοιπο καμβά σας. Σκεφτείτε το.

Σε αυτό το σημείο, αν τα έχετε σκεφτεί όλα τα παραπάνω και αν έχετε κάνει τις απαραίτητες επισκέψεις σας σε καταστήματα με έργα τέχνης και κορνίζες, είστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο της διακόσμησης.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ

Είτε είναι ένας πίνακας είτε πολλοί, φροντίστε να τον κρεμάσετε υπολογίζοντας από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην είναι κολλημένος στον καναπέ, αλλά ούτε και κρεμασμένος από το ταβάνι. Είναι σημαντικό να μπορείτε να χαίρεστε κάθε λεπτομέρεια του πίνακα ή των πινάκων, οπότε στερεώστε το έργο ή τα έργα πιο χαμηλά και κεντρικά στο μάτι.

ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση του τοίχου με κάδρα:

μετρήστε τον τοίχο,

σχεδιάστε με μολύβι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλετε να βάλετε το έργο ή τα έργα, μετρήστε τις διαστάσεις του κάθε κάδρου.

Στη διαδικασία θα χρειαστείτε ένα αλφάδι, ώστε όλα τα κάδρα να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα το ένα με το άλλο.

Σε αυτό το στάδιο, η συμμετρία από μόνη της είναι τέχνη, τέχνη απαιτούμενη για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΦΩΤΙΣΤΕ ΤΑ

Κάθε έργο τέχνης αξίζει να αναδεικνύεται στο χώρο. Ο ιδιαίτερος φωτισμός με ειδικά spots σίγουρα θα τραβήξει την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες του κάθε κάδρου - έργου τέχνης.

 

 

Συγχαρητήρια! Μόλις δημιουργήσατε μια μοναδική art gallery, τη δική σας!

Στο blog της Έπιπλο Κύρου πιστεύουμε στην τέχνη της διακόσμησης, ειδικά αν είναι διακόσμηση με κάδρα που προβάλλουν την τέχνη με τον πιο ιδεατό τρόπο στο σπίτι σας. Αν εμπνευστήκατε, κάντε μας like και βάλτε το ταξίδι σας στην τέχνη… στο κάδρο, μαζί με τους φίλους και φίλες σας.


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν