Do’s & Don’ts για ένα ομορφότερο σπίτι!

Καταλαβαίνουμε ότι το σπίτι σας είναι το σπίτι σας και θέλετε να το δημιουργείτε όπως σας αρέσει, με τα έπιπλα που επιλέγετε και τη σειρά που σας βολεύει.

Όπως, όμως, σε όλα στη ζωή, υπάρχουν κάποιοι κανόνες και για το σπίτι.

Όσο και αν σας αρέσουν κάποια έπιπλα ή κάποια στυλ διακόσμησης, θα έχετε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αν λάβετε υπόψη τις δυνατότητες των χώρων σας, καθώς και την ξεχωριστή λειτουργικότητά τους.

Δείτε ακολουθώντας αυτά τα dos & donts πόσο έξυπνα μπορείτε να αναδείξετε τα δυνατά σημεία του σπιτιού σας, αλλά και να κρύψετε τα όποια «ελαττώματά» του.

Do’s:

 

>>Διαλέξτε ένα κουρτινόξυλο 8΄΄- 12΄΄ πόντους πιο φαρδύ από τα παράθυρά σας. ώστε να κρεμάσετε τις κουρτίνες με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Επίσης, κρεμάστε το κουρτινόξυλο πιο ψηλά από την αρχή των παραθύρων σας. Έτσι το δωμάτιό σας θα φαίνεται και πιο φαρδύ και πιο ψηλό.

     

     

     

    >> Σε ένα μικρό διαμέρισμα, προτιμήστε τραπέζι με λεπτά ποδαράκια και χωρίς συρτάρι, για περισσότερη χάρη & χώρο.  

     

     

     

    >>Επιλέξτε λίγα χρώματα σε ένα χώρο, αλλά σε διαφορετικές αποχρώσεις, ώστε να μην έχετε ένα βαρετό σύνολο, αλλά ούτε και έναν ανομοιόμορφο χρωματικό στυλ.

     

    >>Επιλέξτε ίδια patterns, χρώματα και σχήματα που επαναλαμβάνονται στον ίδιο χώρο και δημιουργούν μία συνολική συμφωνία στο χώρο.

     

     

    >>Τοποθετήστε μεγάλα και επιβλητικά έπιπλα σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε και ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και την αίσθηση του χώρου.

     

    Dont:

     

    >>Όσο και αν αγαπάτε τα έντονα μοτίβο, μην βάζετε κουρτίνα και πάτωμα ή χαλί με έντονο μοτίβο στο ίδιο δωμάτιο. Επιλέξτε σε ποιο θα δώσετε ένταση και σε ποιο θα διατηρήσετε μία ουδέτερη απόχρωση.

     

    >> Είστε μαξιμαλιστές στο χώρο; Σκεφτείτε πιο μινιμαλιστικά στο υπνοδωμάτιό σας. Γιατί, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, δεν θέλετε να κοιτάτε το ταβάνι, λίγο πριν κοιμηθείτε και να βλέπετε έναν πολύ μεγάλο πολυέλαιο ακριβώς από επάνω σας. Πιστέψτε μας!

     

    >> Μην αγνοείτε την αναλογία των διαστάσεων. Αποφύγετε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο πίνακα πίσω από ένα μικρό καναπέ ή ένα μικρό τραπέζι μπροστά σε μεγάλες πολυθρόνες.

     

     

     

     >>Μην επιλέγετε σκουρόχρωμα έπιπλα σε χαμηλοτάβανα δωμάτια, αντίθετα προτιμήστε ουδέτερα ή φωτεινά χρώματα που θα «ψηλώσουν» το χώρο.

     

    >>Μη βάζετε έναν κεντρικό φωτισμό στο χώρο. «Ενορχηστρώστε» το πώς θα φωτίζονται οι χώροι σας καλύτερα. Φωτίστε τις γωνίες, δώστε έμφαση σε ένα έργο τέχνης, επιλέξτε ένα dimmer για να δημιουργείτε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ανάλογα με την ώρα και τη διάθεση.

    Μάθατε κάποια βασικά κοινά μυστικά, έτσι δεν είναι;

    Το καλύτερο do, όμως, το κρατήσαμε για το τέλος!

    Είτε προτιμάτε το ρομαντικό, κλασικό, παραδοσιακό ή σύγχρονο design, επιλέξτε να κάνετε τις αγορές σας από την Έπιπλο Κύρου, που δημιουργεί έπιπλα που ταιριάζουν στο δικό σας τρόπο ζωής στο σπίτι!

    Στο blog της Έπιπλο Κύρου πιστεύουμε ότι ακόμα και στη μεγαλύτερη φαντασία και δημιουργικότητα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες! Αν σας δώσαμε έμπνευση να δείτε κάποιες λεπτομέρειες στο σπίτι σας διαφορετικά, κάντε μας like & share τα tips μας και με άλλους ανθρώπους που ξέρετε πως θέλουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο σπίτι τους.

     

    Εάν σας ενδιαφέρουν ιδέες, λύσεις και συμβουλές για ένα πιο όμορφο και λειτουργικό σπίτι, μην διστάσετε να μπείτε και να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν τον οδηγό που συνθέσαμε. Θα τον βρείτε εδώ https://www.subscribepage.com/kyrou_eguide_omorfo_spiti

     


    1 comment


    • Φραγκουλη Όλγα

      Καλησπέρα σας,βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο το όνομα σας και σας ακολούθησα, Έχω να σας εκφράσω ένα μεγάλο μπράβο για την δουλειά σας κρίνοντας από αυτα που βλέπω έως τώρα χωρίς να έχω γίνει ακόμη πελάτης σας.Στο άμεσο μέλλον ετοιμάζω το σπίτι μου και θεωρώ πολύ πιθανόν να σας επισκεφθώ ,από Θεσσαλονίκη.


    Αφήστε ένα σχόλιο

    Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν