Φωτίστε την ψυχολογία σας στο σπίτι!

 

Πολύ συχνά μιλάμε για το πώς τα έπιπλα διαμορφώνουν τη διακόσμηση στο σπίτι.

Η ατμόσφαιρα, όμως, κάθε σπιτιού διαμορφώνεται και από άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως είναι ο φωτισμός του κάθε δωματίου.

Κάθε δραστηριότητά μας ζητάει άλλο φωτισμό. Άλλο φως επιθυμούμε για να συγκεντρωθούμε, άλλο για να χαλαρώσουμε.

Ρίξτε φως στο φωτισμό του κάθε δωματίου σας και φωτίστε την ψυχολογία σας, ειδικά αυτόν τον καιρό που λόγω των μέτρων πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό μένετε ακόμα περισσότερο στο σπίτι!

 

 

Στο σαλόνι, όπου κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα μόνοι / ες ή με την οικογένειά σας, πέρα από τον κεντρικό διάχυτο φωτισμό με ένα πρωτότυπα όμορφο φωτιστικό, επιλέξτε πορτατίφ σε διαφορετικά σημεία ή φωτιστικά με dimmer, ώστε να εναλλάσσετε το φως και να ζεστάνετε ή να ψυχράνετε το χώρο, ανάλογα με τη διάθεση και τη δραστηριότητα.

 

 

Χρησιμοποιείστε έξυπνο κρυφό φωτισμό σε σημεία στα οποία θέλετε να δώσετε έμφαση, όπως σε ένα πίνακα και σε αντικείμενα τέχνης σε μία βιτρίνα ή για να βλέπετε πιο εστιασμένα, όπως στον καθρέπτη του μπάνιου όταν βάφεστε / ξυρίζεστε ή στο εσωτερικό της ντουλάπας σας, όταν διαλέγετε τα ρούχα σας.

Μία διαφορετική επιλογή είναι η σύγχρονη δύναμη του ΝΕΟΝ, με κάποιο μήνυμα, που προσθέτει κάτι πιο pop στο δωμάτιο του σπιτιού σας.

 

 

Στην κρεβατοκάμαρα, όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή, χρειάζεστε ένα κεντρικό φωτιστικό μεν για να βλέπετε π.χ. όταν ντύνεστε, αλλά κυρίως χρειάζεστε έναν πιο τοπικό φωτισμό, όπως ένα πορτατίφ δίπλα στο κομοδίνο σας ή μία απλίκα πάνω από το κρεβάτι σας για να έχετε το φως σε εύκολη πρόσβαση και να το αναβοσβήνετε… με κλειστά μάτια.

 

 

Αν δουλεύετε από το σπίτι σας, όπως πλέον κάνουν οι περισσότεροι, ένα φωτιστικό στο γραφείο σας με καθαρό, λευκό φως συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωσή σας και λειτουργεί πιο ξεκούραστα για τα μάτια σας που κοιτούν τόσες ώρες την οθόνη.

 

 

Μικρά φωτάκια διακοσμητικά λειτουργούν ιδιαίτερα όμορφα διακοσμητικά, αλλά και χαλαρωτικά σε διάφορους χώρους, όπως στην είσοδο, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα ή το μπαλκόνι σας.

Επίσης, επιλέξτε για υπέροχη ατμόσφαιρα, φαναράκια με ρεσώ, στο δωμάτιο, όπου θέλετε να χαλαρώσετε. Με προσοχή, όμως, για να παραμείνει η ατμόσφαιρα χαλαρωτική…

Σε κάθε περίπτωση φωτισμού, χρησιμοποιείστε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, με φροντίδα για την οικονομία, αλλά και για τον κόσμο μας, πέρα από το σπίτι.

Στο blog της Έπιπλο Κύρου πιστεύουμε ότι το φως υπό το οποίο βλέπουμε τη ζωή μας, αλλάζει την ψυχολογία μας. Αν σας άρεσε το άρθρο μας, share the light με τους φίλους / ες σας!

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν