15 ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου του σαλονιού σας

 

 

15 ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου του σαλονιού σας

Γιατί, η αληθινή έμπνευση δεν βρίσκει ποτέ τοίχο!

 Θέλετε να πάρετε τις πιο ευφάνταστες, δημιουργικές  ιδέες για τη διακόσμηση του τοίχου του σαλονιού σας; Είστε στο σωστό σημείο!

 Παρακάτω θα διαβάσετε όχι μία ούτε δύο, αλλά 15 διαφορετικές ιδέες της Έπιπλο Κύρου για τη διακόσμηση του τοίχου του σαλονιού σας, για να βρείτε αυτή που αντιπροσωπεύει 100% τη δική σας αισθητική άποψη.

 

     1. Art Gallery

 Η πιο κλασική ιδέα που παραμένει, όμως,  διαχρονικό design trend στη διακόσμηση τοίχου του σαλονιού είναι οι πίνακες, αφού με την παρουσία τους προσφέρουν ομορφιά και αξία στο χώρο.

Ανεξάρτητα από το είδος της τέχνης που προτιμάτε να προβάλετε, σίγουρα η επιλογή σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους καλεσμένους σας.

 

  1. Με κλωστή και βελόνι 

Αν έχετε ως χόμπι το κέντημα, τώρα έχετε άλλον ένα σπουδαίο λόγο για να το συνεχίσετε. Γιατί, άραγε υπάρχει ωραιότερη ιδέα για τη διακόσμηση του τοίχου του σαλονιού σας από έναν τοίχο – κέντημα, που έχετε δημιουργήσει με τα χεράκια σας;

 

 

  1. Φωτεινή αντανάκλαση 

Οι καθρέπτες στον τοίχο του σαλονιού σας αποτελούν μία υπέροχη ιδέα, τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά, αφού θα μεγαλώσουν το χώρο σας με φως και παιχνιδιάρικες αντανακλάσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα μεγάλο καθρέπτη είτε πολλούς καθρέπτες διαφορετικών μεγεθών.

 

  1. Χαλί στον τοίχο 

Καταλαβαίνουμε ότι συνήθως συνδυάζετε στο μυαλό σας τα χαλιά με το πάτωμα. Ευκαιρία, λοιπόν, να τα δείτε διαφορετικά, αφού είναι μία πρωτότυπη, καλαίσθητη ιδέα για τη διακόσμηση του τοίχου του σαλονιού σας.

Επιλέξτε ένα χαλί, που το μοτίβο και τα χρώματά του θα στολίζουν τον τοίχο του σαλονιού σας σαν ένας όμορφος πίνακας.

 

  1. Συλλογική αξία 

Αγαπάτε να κάνετε συλλογές από καπέλα, πιάτα ή σανίδες σερφ;

Όποια και αν είναι η συλλογή σας, μη διστάσετε να την επιδείξετε επί τοίχου!

Έτσι θα βλέπετε την αξία της, που θα αυξάνεται με κάθε νέο εύρημά σας.

 

  1. Τοίχος με θέα 

Τοποθετήστε στο τοίχο του σαλονιού σας παραδοσιακά ξύλινα παντζούρια και δημιουργήστε αμέσως την αίσθηση ενός παράθυρου.

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα έναν πίνακα τοπίου ανάλογα με τη θέα που επιθυμείτε να απολαμβάνετε κάθε μέρα.

 

 

 

  1. Πάνω, κήπος 

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια τα φυτά κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος σε κάθε σπίτι, χάρη στη φυσική ομορφιά και γαλήνη που προσφέρουν.

Γιατί, λοιπόν, να μην κυριαρχήσουν και στον τοίχο του σαλονιού σας επάνω σε ραφάκια που θα τοποθετήσετε ανάλογα με τη διάταξη των φυτών;

 

  1. Χτύπα ξύλο 

Στην εποχή μας, που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από μηνύματα πανταχόθεν, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν την ηρεμία τους δημιουργώντας κατασκευές από ξύλο.

Το ξύλο είναι ένα γήινο, ζωντανό  υλικό που αποπνέει ποιότητα και ζεστασιά.

Αν πιάνουν τα χέρια σας και αγαπάτε το ξύλο, σκεφτείτε να δημιουργήσετε τη δική σας επιτοίχια σύνθεση, με όση φαντασία και μεράκι διαθέτετε.

 

 

 

  1. Ο τοίχος έχει τη δική του ιστορία 

“Καλημέρα”, “Όλα θα πάνε καλά”, “You are simply the best!”

Επιλέξτε τα δικά σας μηνύματα σε ξύλινες / μεταλλικές επιγραφές ή νέον φώτα για να γράψετε τη δική σας ιστορία στον τοίχο του σαλονιού σας.

Μία μοναδική ιδέα που θα σας υπενθυμίζει όλα τα θετικά στη ζωή και την καθημερινότητά σας στο δικό σας “Home Sweet Home”!

 

 

  1. Αντικείμενο έμπνευσης 

Αν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν τα ιδιαίτερα αντικείμενα, όπως τα μπιμπελό, υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τρόποι για να τα εκθέσετε: είτε σε μία ωραία βιτρίνα είτε επάνω σε ραφάκια, στον τοίχο σας.

Έτσι κάθε φορά που θα μπαίνετε στο σαλόνι σας, το μάτι σας θα πέφτει και σε ένα διαφορετικό αγαπημένο σας αντικείμενο, που θα σας κάνει αμέσως να χαμογελάτε.

 

  1. Ζωντανές αναμνήσεις 

Στην ψηφιακή εποχή, οι περισσότεροι κρατούν τις φωτογραφίες στο κινητό τους. Εσείς εκτυπώστε τις πιο αγαπημένες σας, με την οικογένεια και τους φίλους σας και δημιουργήστε έναν τοίχο χαράς, αγάπης και ευτυχίας, γεμάτο από τις πιο ωραίες αναμνήσεις!

 

 

  1. Ταξίδι στον κόσμο 

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να διακοσμήσετε τον τοίχο του σαλονιού σας με έναν παγκόσμιο χάρτη είτε χάρτινο ενιαίο είτε αυτοκόλλητο ανά ήπειρο;

Με αυτήν την απλή κίνηση,  θα ταξιδεύετε σε όλον τον κόσμο ενώ απλά κάθεστε στο σαλόνι σας!

 

  1. Παιδικές ζωγραφιές 

Μήπως όσο και αν μεγαλώνετε, θέλετε πάντα να διατηρείτε το παιδί μέσα σας; Τότε, τολμήστε να απλώσετε στον τοίχο σας σε ένα σχοινί με μανταλάκια τις ζωγραφιές των παιδιών σας ή άλλων παιδιών.

Μία  ιδέα που θα δώσει αυθεντικά happy τόνο τόσο στο σαλόνι σας όσο και στη διάθεσή σας!

 

  1. Wallpaper 

Οι ταπετσαρίες ντύνουν τον τοίχο του σαλονιού σας, πραγματοποιώντας κάθε επιθυμία σας.

Φανταστείτε μία ταπετσαρία  που δείχνει μία πλούσια βιβλιοθήκη  ή μία ταπετσαρία με αγαπημένους ήρωες παραμυθιών ή μία ταπετσαρία με σπάνια εξωτικά φυτά . Ό, τι και αν φαντάζεστε σίγουρα θα το βρείτε σε μία ταπετσαρία!

 

  1. Δημιουργική σύνθεση 

Μπορεί να ξεχωρίσατε ήδη μία από τις παραπάνω ιδέες της Έπιπλο Κύρου για το πώς να διακοσμήσετε τον τοίχο του σαλονιού σας, ή να αγαπήσατε πολλές περισσότερες.

Γιατί, να μην τις συνδυάσετε; Για παράδειγμα, βάλτε τα φυτά σας μαζί με μηνύματα που μιλούν για τη φύση ή δημιουργήστε μία art gallery με παιδικές ζωγραφιές μέσα σε σκαλιστές κορνίζες.

Ποτέ ξανά η διακόσμηση του τοίχου του σαλονιού σας δεν αποτέλεσε ένα τόσο δημιουργικό παιχνίδι!

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου η αληθινή έμπνευση δεν βρίσκει ποτέ τοίχο! Αν σας άρεσαν οι ιδέες μας, αφήστε μας το θετικό σας σχόλιο και μην ξεχάσετε να τις μοιραστείτε τις με τους αγαπημένους σας! Γιατί κάθε τοίχος μπορεί να γίνει ένα άνοιγμα σε μία μοναδική δημιουργική ιστορία!

 

 

 

 

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν