Καλό Πάσχα με τα παιδιά στο σπίτι

Καλό Πάσχα με τα παιδιά στο σπίτι

Ξεχωριστά tips & δημιουργικές ιδέες!

Η μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, το Πάσχα, πλησιάζει και εκτός από τη βαθιά χριστιανική κατάνυξή της φέρνει και τα παιδιά στο σπίτι, αφού κάνουν τις διακοπές τους από το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους. Η Έπιπλο Κύρου σας εύχεται από καρδιάς να έχετε ένα Καλό Πάσχα που να το περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας στο σπίτι.

Δεν μένουμε, όμως, μόνο στις ευχές, αλλά σας δίνουμε ξεχωριστά tips και δημιουργικές ιδέες για να γιορτάσετε ένα πραγματικά Καλό Πάσχα με τα παιδιά σας στο σπίτι.

Άλλωστε κάθε στιγμή που μοιράζεστε με τους μικρούς αγαπημένους σας στο σπίτι είναι αληθινή γιορτή, έτσι δεν είναι;

Ευχόμαστε να εμπνευστείτε από τις ιδέες μας και να χαρείτε υπέροχες πασχαλινές στιγμές με τα μικρά σας παιδιά στο σπίτι, με πολλή φαντασία, χαρά και αγάπη!

Σύμβολα του Πάσχα

Το αυγό, πέρα από μια νόστιμη, θρεπτική τροφή, αποτελεί ένα σημαντικό Πασχαλινό σύμβολο, αφού σημαίνει γονιμότητα και νίκη του θανάτου επί της ζωής, όπως ο Ιησούς νίκησε με την Ανάστασή Του το θάνατο.

Τη γονιμότητα, επίσης, όπως και την Άνοιξη, αντιπροσωπεύει ένα άλλο σπουδαίο Πασχαλινό σύμβολο, το αγαπημένο μας κουνελάκι, που θεωρείται ότι μεταφέρει τα αυγά, σοκολατένια ή βαμμένα, από σπίτι σε σπίτι.

Η παράδοση του κουνελιού λέγεται πως γεννήθηκε στη νότια Γερμανία, αλλά το τιμούν δεόντως και στην αγγλοσαξωνική παράδοση.

Παιχνίδια για μικρούς (και για μεγάλους)!

Το να είστε γονιός έχει πολλές ευθύνες, αλλά και πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι μπορείτε να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας, σαν να είστε και εσείς παιδί και κανένας να μη σας παρεξηγήσει!

Υπάρχουν πολλά εύκολα παιχνίδια, ιδιαίτερα διασκεδαστικά για να τα παίξετε μέσα στο σπίτι, στη βεράντα ή στον κήπο σας, αν έχετε.

  1. Περπατήστε ισορροπώντας ένα αυγό σε ένα κουτάλι!

Να μια ιδιαίτερη πρόκληση για εσάς και τα παιδιά σας. Πόση ώρα μπορείτε να ισορροπείτε ένα αυγό, βρασμένο ή όχι, μέσα στο κουτάλι ενώ περπατάτε;

Απομακρύνετε χαλιά ή πατάκια από το πεδίο του παιχνιδιού, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, θα υπάρξουν κάποια ατυχήματα, που θα σας κάνουν, όμως να γελάσετε πολύ!

  1. Το κυνήγι του αυγού ή του κουνελιού

Επιλέξτε με ποιο από τα δύο πασχαλινά σύμβολα θέλετε να παίξετε, το αυγό ή το κουνέλι.

Προμηθευτείτε ή δημιουργήστε μαζί με τα παιδιά σας διακοσμητικά αυγά ή κουνέλια και τοποθετήστε τα σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού και της βεράντας σας.

Το κυνήγι του αυγού ή του κουνελιού ξεκινάει… και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα, όσο ψάχνετε τους μικρούς θησαυρούς στο σπίτι σας, μαζί με τα παιδιά σας.

Ιστορίες πίστης και φαντασίας

Είτε η ώρα του ύπνου είτε κάθε ώρα της μέρας που ζείτε το Πάσχα με τα παιδιά σας στο σπίτι, είναι η ιδανική ώρα για να μοιραστείτε υπέροχες ιστορίες.

Βολευτείτε μαζί με τα παιδιά σας στον άνετο καναπέ της Έπιπλο Κύρου ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού σας χαλαρώνετε και μπείτε μαζί σε έναν μοναδικό κόσμο κατάνυξης και παραμυθιού.

Διαβάστε στα παιδιά σας είτε χριστιανικές ιστορίες που μιλούν για το κήρυγμα του Ιησού και την πορεία του από το θάνατο στην Ανάσταση είτε παραμύθια όπου πρωταγωνιστούν τα αξιολάτρευτα κουνελάκια είτε όμορφες ιστορίες για τις παραδόσεις του Πάσχα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εσείς επιλέγετε!

Είναι σίγουρα μια ευκαιρία για ανακαλύψετε μαζί τους τις παραδόσεις επί του χάρτου και να “γράψετε” τη δική σας, γλυκιά πασχαλινή ιστορία μαζί με τα παιδιά σας στο σπίτι!

Προσέξτε μόνο, όπως θα διαβάζετε τα παραμύθια και τις παραδοσιακές ιστορίες, μην αποκοιμηθείτε γλυκά πριν από αυτά!

Μαγειρικές δημιουργίες

Η περίοδος του Πάσχα δίνει πολλές γευστικές ιδέες για μαγειρικές δημιουργίες μαζί με τα παιδιά σας!

Πλάστε κουλουράκι  – με τα δυο χεράκια- σε διαφορετικά σχήματα,

συμπληρώστε” ένα ψωμί κουνελάκι με ένα καρβέλι ψωμί και κυπριακές πίτες σαν αυτιά,

προσθέστε ψιλοκομμένα μουστάκια κουνελιού από αγγουράκια ή άλλα υλικά στα τηγανητά αυγά σας ή σε άλλα φαγητά,

βάψτε αυγά σε όσα χρώματα αγαπάτε τη Μεγάλη Πέμπτη,

παίξτε, πειραματιστείτε, γευτείτε!

Τίποτα δεν δίνει περισσότερη νοστιμιά στα γλυκά ή τα αλμυρά πασχαλινά γεύματά σας από την αγάπη, τη χαρά και τα γελάκια σας, καθώς τα δημιουργείτε!

 

 

Πρωτότυπες κατασκευές

Ζήστε την περίοδο του Πάσχα με τα παιδιά στο σπίτι, χειροποίητα.

Προμηθευτείτε σχοινιά, κόλλες, αυτοκόλλητα, μικρά παιχνιδάκια και φτιάξτε τις πιο πρωτότυπες λαμπάδες που θα κρατήσετε με σεβασμό, αλλά και λίγη κρυφή περηφάνια, τη βραδιά του Μεγάλου Σαββάτου.

Φτιάξτε αυτοκόλλητα σχήματα όπως αυγά και κουνελάκια και δημιουργήστε ένα μοναδικό πασχαλινό ντεκόρ στα δωμάτια των παιδιών σας. Στην Έπιπλο Κύρου πιστεύουμε πως κάθε παιδικό δωμάτιο πρέπει να αφηγείται μια φανταστική ιστορία.

Δημιουργήστε ένα μοναδικό δέντρο του Πάσχα με κλαδιά στα οποία θα κρεμάσετε τα όμορφα διακοσμημένα αυγά σας.

Κατασκευάστε στέκες, όπως τα αυτάκια των κουνελιών, χρησιμοποιώντας απλά χαρτί και μια κόλλα.

Κρεμάστε διακοσμητικές πασχαλινές γιρλάντες που θα φωτίσουν το χώρο και την καρδιά σας.

Οι ιδέες είναι άπειρες όσες και η φαντασία η δική σας και των παιδιών σας!

Κηπουρική αναγέννηση

Η περίοδος του Πάσχα διακατέχεται από βαθύ θρησκευτικό αίσθημα, αλλά και από το ανοιξιάτικο άρωμα της φύσης που αναγεννάται και ανθίζει.

Υποδεχτείτε την Άνοιξη στο σπίτι σας με τον πιο φυσικό τρόπο!

Φροντίστε τα ήδη υπάρχοντα φυτά σας και φυτέψτε νέους βολβούς στον κήπο ή τη βεράντα σας μαζί με τα παιδιά σας.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διασκεδάσετε, αλλά και θα μάθετε στα παιδιά σας πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της φύσης και τι χαρά προσφέρει η σωστή ανάπτυξή της στη ζωή όλων.

Για έξτρα πασχαλινές ιδέες και ευχές, κάντε κλικ στα προηγούμενα άρθρα της Έπιπλο Κύρου για ένα Καλό Πάσχα στο σπίτι σας 

Πασχαλινή Διακόσμηση που ομορφαίνει το σπίτι σας!

Καλό Πάσχα σε κάθε σπίτι!

Το Πάσχα είναι μια οικογενειακή γιορτή, όπου βιώνετε έντονα αισθήματα πίστης και ελπίδας τα οποία μοιράζεστε μαζί με τους αγαπημένους σας.

 

Η Έπιπλο Κύρου σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ας λάμψει το φως και η χαρά σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, σε κάθε γωνιά της καρδιάς σας, στο χαμόγελο των παιδιών σας και όσων αγαπάτε!

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου ζούμε μαζί σας κάθε εποχή στο σπίτι. Μοιραζόμαστε μαζί σας πρακτικά tips και διακοσμητικές προτάσεις, για να μη μένει καμία ευχή στο χαρτί, αλλά να γίνεται όμορφη ζωή στο σπίτι. Αν σας άρεσε το άρθρο μας Καλό Πάσχα με τα παιδιά στο σπίτι, αφήστε μας τις ευχές σας ως σχόλιο, κάντε μας like και μοιραστείτε τις ιδέες μας με όσους αγαπάτε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν