Κάντε το τεστ και φτιάξτε τη βεράντα σας!

 

Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο ανοίγει η διάθεσή σας για περισσότερο χρόνο στον ιδανικό εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, στη βεράντα σας!

Κάθε βεράντα δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις, ούτε εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες.

Κάντε ένα μικρό τεστ στον εαυτό σας και στις ανάγκες σας και διαμορφώστε εκ νέου τη βεράντα σας, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσετε:

 

 

  1. Πόσο κοινωνικοί είστε;

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες καραντίνας λόγω του COVID-19, βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε: πόσο συχνά καλείτε κόσμο για cocktails ή φαγητό;

Αν είστε πραγματικά κοινωνικοί άνθρωποι, δώστε μεγαλύτερη προτεραιότητα στα σετ βεράντας, στο τραπέζι, τις καρέκλες, τα σκαμπό, τις μαξιλάρες, σε μία αιώρα.

Αν, όμως, ζείτε πιο ήρεμα και μοναχικά, δώστε περισσότερο χώρο για τα φυτά / λαχανικά σας ή για άλλες προσωπικές δραστηριότητές σας.

 

 

2. Μήπως είστε πολύ απασχολημένοι;

Αν θέλετε να χαίρεστε τη βεράντα σας, αλλά δεν έχετε και πολύ χρόνο, καλύτερα μην επενδύσετε σε φυτά που χρειάζονται φροντίδα.

Μιλήστε στον ανθοπώλη σας ή στον κοντινό σας γεωπόνο για το πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε και προμηθευτείτε τα φυτά που ταιριάζουν στο δικό σας τρόπο ζωής. Για φυσική ομορφιά στη βεράντα σας, χωρίς κόπο.

Αν πάλι η κηπουρική είναι που σας χαλαρώνει και σας ηρεμεί τότε ήδη θα ξέρετε ποιες είναι οι ανάγκες των φυτών σας και τι θα θέλατε να προσθέσετε για έναν ακόμα πιο όμορφο, ολάνθιστο περιβάλλον.

 

 

 

  1. Τι είναι αυτό που, κυρίως, απολαμβάνετε στη βεράντα σας;

Αν σας αρέσει να πίνετε τον πρωινό σας καφέ στη βεράντα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μία καρέκλα και ένα τραπεζάκι, τα οποία θα επιλέξετε ώστε να αντέχουν στις εξωτερικές προκλήσεις του καιρού.

Αν, όμως, αγαπάτε να ξεκινάτε τη μέρα σας κάνοντας διαλογισμό το ξημέρωμα, τότε χρειάζεται να αφήσετε περισσότερο χώρο, εκεί που θέλετε να αναπνέετε ελεύθερα!

Ή αν έχετε χόμπι τη δημιουργία κοσμημάτων ή τη ζωγραφική ίσως θέλετε κάποιους αποθηκευτικούς χώρους εξωτερικά, όπως ράφια, καλάθια ή ντουλάπια, όπου θα βάλετε τα απαραίτητα σύνεργά σας.

 

 

 

  1. Πόσο ιδιωτικοίείστε;

Μερικές φορές, οι βεράντες των γειτόνων μας βλέπουν πολύ κοντά στη δική μας βεράντα. Κάποιοι άνθρωποι χαίρονται τη βεράντα τους χωρίς να τους ενοχλεί η οπτική πρόσβαση άλλων.

Αν, όμως, είστε πιο ιδιωτικός τύπος ανθρώπου, υπάρχουν πολλοί και δημιουργικοί τρόποι για να κλείσετε τη θέα στους γείτονές σας: με ρολά καλαμιών, ξύλινα διαχωριστικά αναρριχητικών φυτών, υφάσματα, κρεμαστά φυτά κ.ά.

Ανακαλύψτε τον τρόπο που σας ταιριάζει για να δημιουργήσετε μία φυσική ιδιωτική όαση ηρεμίας στη βεράντα σας.

 

 

  1. Έχετε παιδιά;

Αν η απάντηση είναι θετική, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε χώρο για τις δικές τους δραστηριότητες, ειδικά το καλοκαίρι.

Είτε βάλετε απλά ένα ριχτάρι κάτω για να παίζουν είτε μία μικρή πλαστική πισίνα για δροσερές βουτιές, παρέα με τα παιχνίδια τους, εσείς ξέρετε πώς θα διαμορφώσετε το χώρο για να κάνετε τη βεράντα σας, αληθινή παιδική χαρά!

Στο blog της Έπιπλο Κύρου μας αρέσει να σας κάνουμε προτάσεις που σας χαλαρώνουν, σας ξεκουράζουν, σας εμπνέουν, κάνουν καλύτερη τη ζωή σας σε κάθε χώρο του σπιτιού σας!

Αν νιώσατε το φρέσκο αεράκι της βεράντας σας στο άρθρο μας, μοιραστείτε το με τους φίλους και τις φίλες σας!
2 comments


  • Ασπασια Γλενη

    Μου αρέσουν τα λουλούδια και οι ψηλές πρασινάδες.Επισης τραπέζι με 6 καρεκλες ξύλινο.


  • Nικολετακη Βασιλεια

    Μου αρεσει ο κηπος,τα λουλουδια, χαλαρωνω και θελω να περναω τα βραδια με φιλους και την οικογενεια μου


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν