Άψογη καθαριότητα με φυσικά υλικά!

Ο τρόπος για να ζούμε όλοι καλύτερα είναι να δείχνουμε πρακτικά το σεβασμό μας για το περιβάλλον. Συνδυάστε αυτή τη σημαντική αξία με τη φροντίδα για το σπίτι και απολαύστε την πιο αστραφτερή καθαριότητα, με απλά, φυσικά υλικά!



Στην κουζίνα:

  • Ρίξτε μία με δύο σταγόνες ελαιόλαδο σε όλες τις ανοξείδωτες επιφάνειες , περάστε τις απλά με ένα πανάκι καθαρισμού και … θα λάμψουν στη στιγμή!

  • Αδειάστε το ψυγείο σας από τα τρόφιμα, βάλτε σε ένα μπολ 1lt νερό και μισό φλιτζάνι ξύδι, βουτήξτε ένα wetex στο μείγμα και κάντε λαμπίκο κάθε εσωτερική επιφάνεια του ψυγείου σας.

  • Αφαιρέστε απαλά τους λιπαρούς λεκέδες από τους τοίχους της κουζίνας σας με λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο σφουγγάρι σας. Κάντε ένα επιπλέον πέρασμα με λίγο χαρτί κουζίνας και … ξεχάστε τα υπολείμματα!

 


Στο μπάνιο:

  • Τρίψτε μία κούπα λεμόνι στο νιπτήρα σας και δείτε τον να λάμπει φυσικά από καθαριότητα!

  • Αν έχετε σκουριά σε μια επιφάνεια στο μπάνιο, τρίψτε τη με λίγο αλάτι, μετά ρίξτε επάνω λεμόνι και αφήστε το για μία μέρα, πριν το ξεπλύνετε. Η σκουριά θα εξαφανιστεί.

  • Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό για τη μπανιέρα με φλούδες δύο πορτοκαλιών σε ένα μικρό βάζο. Καλύψτε τις φλούδες με ξύδι και αφήστε το μείγμα να «δέσει». Μετά από δύο εβδομάδες, αυτό το μείγμα θα κάνει το μπάνιο σας κυριολεκτικά να μοσχοβολάει από καθαριότητα!

 

 

Για τα τζάμια:

  • Βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού δύο κούπες λευκό ξύδι, δύο κούπες ζεστό νερό και φυσικό χυμό μισού λεμονιού, ανακινήστε το και ψεκάστε με αυτό ένα παλιό φύλλο εφημερίδας ή ένα πανάκι, με το οποίο θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τα τζάμια σας, εύκολα, με ένα πέρασμα!

 

 

Για το ξύλινο πάτωμα:

  • Καθαρίστε το ξύλινο πάτωμά σας με υπέροχο φυσικό τσάι! Γεμίστε μία κατσαρόλα με 2lt νερό και βράστε το, προσθέστε 7-8 φακελάκια τσάι, του οποίου οι πολυφαινόλες, ωφελούν εκτός από τον οργανισμό σας και το πάτωμά σας, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε άλλα 3 lt νερό. Μετά με ένα πανάκι, κάντε πρώτα ένα δοκιμαστικό πέρασμα σε μία ξύλινη επιφάνεια. Tea διαφορά!


Για το ξύλο των επίπλων:

  • Δημιουργήστε το ιδανικό μείγμα, γυαλιστικό και προστατευτικό, για τα ξύλινα έπιπλά σας με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Περάστε τα έπιπλά σας απαλά με ένα πανάκι που θα βρέξετε σε αυτό το μείγμα, και το ξύλο θα σας ευγνωμονεί… φυσικά!

 

Φυσικό άρωμα σπιτιού:

  • Βράστε σε μία κατσαρόλα φλούδες από πορτοκάλια και λεμόνια, προσθέστε γαρύφαλλο και κανέλα και άλλα φυσικά αρωματικά και αφήστε τους υδρατμούς να γεμίσουν το σπίτι σας με την πιο hot μυρωδιά!

Αυτή είναι μόνο η αρχή! Ανακαλύψτε τους καλύτερους συμμάχους στην καθαριότητα σε φυσικά υλικά, που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα, γιατί θα ξέρετε ότι μαζί με το σπίτι σας, φροντίζετε ταυτόχρονα και το περιβάλλον!

Στο blog της Έπιπλο Κύρου πιστεύουμε ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Αν είναι μάλιστα φυσική, γίνεται ολόκληρη η αρχοντιά. Αν το πιστεύετε και εσείς, κάντε μας να λάμψουμε με ένα like & share στους φίλους σας!


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν