Μινιμαλισμός: ο εκλεκτικός τρόπος ζωής στο σπίτι.

Ο κόσμος μας συχνά είναι χαώδης, καταναλωτικός και φλύαρος στα μηνύματα που δεχόμαστε.

Ο μινιμαλισμός, ως τρόπος σκέψης, είναι η στροφή προς την απλότητα και την καθαρότητα των πραγμάτων που επιτρέπουμε να μπουν στη ζωή μας και ιδιαίτερα στο σπίτι μας.

 

Πέραν του προσωπικού αισθήματος της επιλογής μας, έχει θετικό αντίκτυπο και στην κόσμο, εφόσον θεωρείται πιο οικολογική συμπεριφορά ενός συνειδητού καταναλωτή.

Πώς ορίζεται, όμως, ο μινιμαλισμός πρακτικά ως προς το σπίτι;

Από πού θα ξεκινούσε κάποιος αν αποφάσιζε να τον κάνει πράξη στο σπίτι του;

Θα λέγαμε από 4 βασικά σημεία:

 

Ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων

Αν είστε ο άνθρωπος που κρατάει το ξεραμένο λουλούδι που του χάρισαν ως δείγμα έρωτα και ρομαντισμού στο πρώτο του ραντεβού, θα τα βρείτε δύσκολα. Γιατί, το πρώτο βήμα προς το μινιμαλισμό είναι το «σκληρό» ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων. Τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε / θα πουλήσετε / θα χαρίσετε;

Σκεφτείτε σοβαρά αν χρειάζεστε 10 ίδια μακό μπλουζάκια στη ντουλάπα σας ή ένα ακόμα ίδιο βάζο στο καθιστικό. Η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό τεστ για εσάς, αφού μέσω αυτού θα καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες σας σε αυτή τη φάση της ζωής σας.

Αδειάστε τους χώρους, τις ντουλάπες, τα ντουλάπια σας. Αναπνεύστε και ξανασκεφτείτε το όταν βρεθείτε μπροστά σε μία βιτρίνα αν θα μπείτε μέσα στο κατάστημα ή όχι.

Οργάνωση πραγμάτων:

Η σωστή οργάνωση του σπιτιού σας και των πραγμάτων στους χώρους σας συμβάλλει στο να ζείτε μία πιο εύκολη καθημερινότητα, και τελικά στο να έχετε πιο πολύ ελεύθερο χρόνο, αφού έχετε λιγότερα πράγματα να φροντίσετε, να καθαρίσετε, να τακτοποιήσετε.

Επίσης, βοηθάει στο να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι είναι αυτό που έχετε και τι είναι αυτό που λείπει από το σπίτι σας.

 

Διαμόρφωση χώρων σπιτιού

Μινιμαλισμός σημαίνει, κυρίως, ανοιχτός ελεύθερος χώρος. Αν αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να πέσουν μερικοί τοίχοι, σκεφτείτε το. Δεν φτιάχνει κανείς ομελέτα, χωρίς να σπάσει αυγά.

Αν πάλι, τα δωμάτιά σας είναι αρκετά «οξυγονούχα» για εσάς, αγνοήστε αυτό το βήμα.

Εκλεκτικές επιλογές επίπλων

Ακόμα και αν ο μινιμαλισμός μοιάζει να είναι ο οικονομικός τρόπος για να ζει κανείς, αφού δεν σπαταλάει κανείς χρήματα σε «άχρηστα» πράγματα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «φθηνός». Το αντίθετο.

Ο μινιμαλιστής θα επιλέξει λίγα, αλλά εξαιρετικής ποιότητας έπιπλα για το σπίτι του που θα ταιριάξουν απόλυτα στην αισθητική του και στις ανάγκες του και θα αντέξουν στο χρόνο.

Δεν θα κρατήσει ένα έπιπλο που δεν του ταιριάζει πλέον, για να «γλιτώσει» τα χρήματα, αλλά πιο πολύ θα ακολουθήσει τον κανόνα:

αγοράζω κάτι καινούριο, πετάω κάτι παλιό”.

Ο μινιμαλιστής δεν συσσωρεύει, επιλέγει.

Και αυτό είναι που κάνει το προφίλ του να μοιάζει τόσο εκλεκτικό και τόσο ακαταμάχητα ενδιαφέρον.

Στο blog της Έπιπλο Κύρου θέλουμε κάθε πρότασή μας να είναι εκλεκτή, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιότητα της ζωής σας στο σπίτι. Αν σας άρεσε το άρθρο μας, κάντε μας ένα like μινιμαλιστικό!

 

Εάν σας ενδιαφέρουν ιδέες, λύσεις και συμβουλές για ένα πιο όμορφο και λειτουργικό σπίτι, μην διστάσετε να μπείτε και να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν τον οδηγό που συνθέσαμε. Θα τον βρείτε εδώ https://www.subscribepage.com/kyrou_eguide_omorfo_spiti

 

 

 

 

 

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν