Μυστικά & tips για να πουλήσετε εύκολα το σπίτι σας!

 

 

Ίσως πρέπει να φύγετε στο εξωτερικό ή να επιθυμείτε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο σπίτι. Το σίγουρο είναι ότι και την ώρα που είστε έτοιμοι να αποχαιρετήσετε αυτό το σπίτι πουλώντας το, ακόμα το αγαπάτε και πιστεύετε πραγματικά στην αξία του.

Εμείς απλώς μοιραζόμαστε μερικά μυστικά και tips που θα έλξουν πιο γρήγορα τους ιδανικούς επόμενους οικοδεσπότες του σπιτιού σας!

 

  1. Ποιος ξέρει καλύτερα από εσάς τις δυνατότητές του;

Εσείς που είστε τόσα χρόνια ιδιοκτήτες και το έχετε ζήσει μέρα – νύχτα το σπίτι, ξέρετε καλύτερα από τον καθένα κάθε γωνιά του, κάθε προτέρημα και ελάττωμά του. Τονίστε, λοιπόν, καθετί που το κάνει μοναδικό και “εξαφανίστε” ό, τι μειώνει την αξία του. Π.χ.: αν ένα δωμάτιο είναι σκοτεινό, βάλτε σε αυτό μία πιο φωτεινή λάμπα ή ένα χρωματιστό χαλί.

 

 

  1. Καθαρίστε το, επιδιορθώστε το, ανανεώστε το, κάντε το πιο όμορφο!

Για να βγάλει το σπίτι την αντικειμενική του αξία, θα πρέπει για μία ακόμα – τελευταία- φορά να επενδύσετε σε αυτό.

Κατ’ αρχάς, καθαρίστε το! Όπως ξέρετε, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Για αυτό, θα πρέπει να αφιερώσετε κυρίως χρόνο. Κάντε κάθε γωνιά να λάμπει και θα δείτε τα μάτια των ενδιαφερομένων να το αγοράσουν να αστράφτουν από ενδιαφέρον.

Επιδιορθώστε καθετί που χρειάζεται επιδιόρθωση. Κανένας δεν θέλει, μόλις μπει στο μπάνιο να ακούσει το μαρτύριο της σταγόνας. Ή ακόμα να σας χτυπάει το κουδούνι, μα να μην ακούγεται το κουδούνι! Δώστε σημασία σε κάθε λεπτομέρεια. Μετράει!

Ανανεώστε το χρώμα των τοίχων, με ουδέτερα, κυρίως, χρώματα. Αλλάξτε πόρτες ή κουφώματα αν χρειάζονται αλλαγή. Φτιάξτε τα ντουλάπια της κουζίνας, ή προσθέστε κάποια ντουλάπια, αν το σπίτι δεν έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Όλα αυτά συμβάλλουν σε μία πολύ πιο δυνατή οικονομική διαπραγμάτευση με τους ενδιαφερομένους.

Ομορφύνετε κάθε γωνιά του. Βάλτε ένα ωραίο welcome mat έξω από την πόρτα σας, δύο καλαίσθητα φυτά στην είσοδο, ένα αρωματικό υγρό σαπουνιού στο μπάνιο με μία χνουδωτή χρωματιστή πετσέτα. Αν έχετε αυλή, περιποιηθείτε την.

Πιστέψτε μας, αυτές οι μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες θα κάνουν τους ενδιαφερόμενους πιο ανυπόμονους να εγκατασταθούν.

 

 

  1. Άρωμα επιτυχίας!

Φροντίστε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα! Λένε πως οι μεσίτες φτιάχνουν έναν καφέ ή ένα κέικ στο φούρνο, ώστε οι μυρωδιές τους να κάνουν τους επισκέπτες να νιώσουν κυριολεκτικά σαν στο σπίτι τους. Εσείς πάλι μην ξεχνάτε να ανοίγετε τα παράθυρά του, ώστε να αερίζεται κάθε μέρα. Αποφύγετε τα αποσμητικά χώρων και προτιμήστε το άρωμα φρέσκων λουλουδιών, που θα κάνουν τη συμφωνία σας να ανθίσει!

Στο blog της Έπιπλο Κύρου σκεπτόμαστε τα πάντα για το σπίτι, γιατί θεωρούμε ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο την προσοχή μας. Αν ξέρετε κάποια φίλη ή φίλο σας που θέλει να πουλήσει το σπίτι του, μοιραστείτε μαζί του τις συμβουλές μας, για να το αποχαιρετήσει με τις τιμές που του αξίζει!



Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν