Πώς να δημιουργήσετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους!

Οι αποθηκευτικοί χώροι ενός σπιτιού είναι πολύ σημαντικοί, για την καλύτερη οργάνωση και τελικά, την πιο καθαρή και τακτοποιημένη εμφάνιση ενός σπιτιού.

Όσο μεγαλώνει κάποιος είναι φυσικό να χρειάζεται περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, γιατί έχει συσσωρεύσει περισσότερα πράγματα ή γιατί έχουν προστεθεί στα δικά του πράγματα, αυτά των νέων μελών της οικογενείας του.

Συνήθως, όταν σκέφτεστε αποθηκευτικούς χώρους σας έρχονται στο μυαλό ντουλάπια κουζίνας και μπάνιου, ντουλάπες, βιβλιοθήκες, συρταριέρες, ράφια κ.ά.

Στην Έπιπλο Κύρου γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες σας για έξτρα χώρο, και τις λαμβάνουμε υπόψη μας κάθε φορά που δημιουργούμε έπιπλα για εσάς.

Γι’ αυτό, φροντίζουμε τα έπιπλά μας να συνδυάζουν το μοναδικό design και την υψηλή ποιότητα με πρακτικότητα για καλύτερη τακτοποίηση των πραγμάτων του κάθε χώρου σας.

Σε αυτό το άρθρο, όμως, θα αναφερθούμε σε λιγότερο προφανείς αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο του σπιτιού σας, υπέρ σας!

  1. Βαλίτσες

Ευχόμαστε να φεύγετε συχνά ταξίδια!

Αν δεν φεύγετε, όμως, τόσο συχνά και αν ακόμα διαθέτετε αυτές τις πιο παλιές, υπέροχα ευρύχωρες βαλίτσες, κατεβάστε τις από το πατάρι και δώστε τους νέα ζωή.

Σε αυτές τις βαλίτσες, μπορείτε να αποθηκεύσετε ό, τι έχετε σε μεγάλη ποσότητα, όπως βιβλία ή ρούχα .

Καλύτερα να αποθηκεύετε το ίδιο είδος ανά βαλίτσα, ώστε τα πράγματά σας να παραμένουν απόλυτα οργανωμένα και σε καλή κατάσταση.

  1. Καρέκλες / Σκαμπό

Ποιος είπε ότι οι καρέκλες ή τα σκαμπό είναι μόνο για να καθόσαστε; Μπορείτε να τακτοποιήσετε επάνω τους π.χ. πετσέτες για το μπάνιο σας ή τα ρούχα σας για την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Εσείς ξέρετε καλύτερα, σε ποιο σημείο του σπιτιού σας θα σας φανούν πιο χρήσιμα αποθηκευτικά η καρέκλα σας ή το σκαμπό σας!

 

 

  1. Σκάλες

Εδώ θα σας μιλήσουμε για τις σκάλες (και με τις δύο έννοιες):

  • τη σκάλα που χρησιμοποιείτε για να ανεβαίνετε στο πατάρι

  • τις εσωτερικές σκάλες του σπιτιού σας

Στη σκάλα, με την πρώτη έννοια, αντί να την ανεβείτε, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να βάζετε διάφορα είδη, π.χ. τα φουλάρια σας σε μία κλειστή σκάλα ή τα φυτά σας σε μία ανοιχτή σκάλα.

Όσον αφορά στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού σας, ρίξτε της μία καλύτερη ματιά! Μήπως στα πλαïνά της έχει πολύ χώρο, που παραμένει ακόμα αναξιοποίητος;

  1. Ψηλοτάβανα δωμάτια

Αν έχετε τη χαρά να έχετε ψηλοτάβανα δωμάτια, μην ξεχνάτε τη δυνατότητα που σας δίνεται να τα εκμεταλλευτείτε, π.χ. βάζοντας σχεδόν τα διπλά ράφια από ό, τι σε ένα δωμάτιο με κανονικό ύψος.

Απλά στα πιο ψηλά ράφια, φροντίστε να τοποθετήσετε πράγματα, που δεν θα χρειάζεστε συχνά… ειδικά αν έχετε υψοφοβία!

 

 

  1. Τζάκι

Αν έχετε τζάκι, γιατί να το χρησιμοποιείτε μόνο το χειμώνα; Καθαρίστε το και δώστε του μία νέα χρήση τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου!

Για να έχει το όμορφο τζάκι σας ουσιαστική θέση στο σπίτι σας, χειμώνα καλοκαίρι!Στο blog της Έπιπλο Κύρου δεν σκεφτόμαστε μόνο το προφανές, αλλά και αυτό που μπορούμε να δημιουργήσουμε με ευρηματικότητα, δημιουργικότητα και πρακτικό νου! Αν σας άρεσε το άρθρο μας, αφήστε μας το σχόλιό σας, κάντε μας like και μοιραστείτε το!Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν