Πως να διακοσμήσετε τα ράφια σας

Πολλές φορές, η εικόνα που έχουν τα ράφια που είναι τοποθετημένα στους τοίχους ή τα ράφια των επίπλων μας, όπως της βιβλιοθήκης ή του σύνθετου στο σαλόνι, μπορούν είτε να αναβαθμίσουν είτε να καταστρέψουν την συνολική εμφάνιση του δωματίου μας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την θέα των  άδειων ραφιών ή των ραφιών που είναι φορτωμένα με ένα σωρό αντικείμενα.Είτε είναι λοιπόν πολύ άδεια, είτε παραφορτωμένα, δημιουργούν μια  ανισορροπία στο χώρο και φυσικά καταστρέφουν οποιαδήποτε διακοσμητική προσπάθεια έχετε κάνει για να ομορφύνετε το δωμάτιό σας.


Ας δούμε λοιπόν μαζί, με ποιο τρόπο μπορείτε να μεταμορφώσετε τα ράφια σας σε μια όμορφη σύνθεση που θα δώσει στο χώρο σας ένα πιο ευχάριστο και καλαίσθητο ύφος.


Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, για το τι θα βάλετε στα ράφια σας, ο καλύτερος τρόπος για να βγείτε από το δίλημμα, είναι να σκεφθείτε, τι είναι αυτό που πραγματικά σας εκφράζει. Βρείτε λοιπόν τα αντικείμενα που μιλούν για τον τρόπο ζωής σας και για τα χόμπι σας. Αυτή σας η κίνηση μπορεί να περιλαμβάνει αναμνηστικά από κάποια όμορφα ταξίδια σας, οικογενειακές φωτογραφίες, κάποια βραβεία σας, αντικείμενα τέχνης που αγαπάτε κ.λ.π.  Εάν σας αρέσουν τα κρυστάλλινα αντικείμενα ή τα κεραμικά, συγκεντρώνοντάς τα σε ένα ράφι, θα δώσετε μια όμορφη νότα στο χώρο σας.  

 

 

 

Ομαδοποιήστε ομοειδή αντικείμενα

 Συγκεντρώστε και τοποθετήστε στα ράφια σας ομάδες με παρόμοια στοιχεία. Μπορείτε να τα γκρουπάρετε ανάλογα με το χρώμα τους, με το θέμα τους, το σχήμα που έχουν, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα ή την υφή που έχουν. 
Σκεφθείτε την λειτουργικότητά τους
Η χρήση για την οποία προορίζεται ένα αντικείμενο,  μπορεί επίσης να είναι γνώμονας για την διακοσμητική ομαδοποίηση. Για παράδειγμα, μια ομάδα με ποτήρια και μια καράφα για λικέρ, μπορεί να μετατρέψει ένα αναξιοποίητο ράφι, σε ένα όμορφο μπαρ  
Μεγάλα κομμάτια
Δεκάδες μικρά αντικείμενα μπορούν να κάνουν ένα ράφι να φαίνεται υπερβολικά γεμάτο. Δοκιμάστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κομμάτια, όπως γλυπτά και κεραμικά μπολ. Μικροσκοπικά αντικείμενα, όπως πέτρες ή κοχύλια, θα μπορούσαν  να φαίνονται πολύ πιο όμορφα, εάν τα συγκεντρώνατε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Η τελική σας εικόνα θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αν παίξετε και με τα ύψη που θα έχουν αυτά τα αντικείμενα. Δεν είναι φυσικά απαραίτητο να είναι όλα στο ίδιο ύψος και να μοιάζουν σαν στρατιωτάκια στη σειρά. 

 

Να είναι ασύμμετρα

Αντί να προσθέσετε αντικείμενα στο κέντρο των ραφιών ή να δημιουργήσετε ράφια με ομοιόμορφα σύνολα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τα κομμάτια της ομάδας σας έτσι ώστε να ιντριγκάρουν και να εκπλήττουν το βλέμμα. Αν λοιπόν τα ράφια σας είναι κινητά, είναι καλό να προσαρμόσετε έτσι  τα ύψη μεταξύ τους, ώστε να δημιουργείται  μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από ότι να έχουν ομοιόμορφες και αρμονικές αποστάσεις μεταξύ τους. Επιπλέον τα διαφορετικά ύψη, θα σας διευκολύνουν επίσης, στο να συμπεριλάβετε στις συνθέσεις σας ψηλά βάζα ή άλλα μεγάλα αντικείμενα.

 

 

 

 

Παίξτε δημιουργικά με τα βιβλία
Πρώτα απ’ όλα, σε μια βιβλιοθήκη δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν μόνο βιβλία. Γκρουπάρετε διαφορετικά κομμάτια για να δημιουργήσετε μια πιο ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα εικόνα. Χρησιμοποιήστε βιβλιοστάτες, για να προσθέσετε μια πιο ιδιαίτερη νότα στην εικόνα που δημιουργούν ή δοκιμάστε να τοποθετήσετε τα βιβλία σας ανάλογα με το χρώμα τους, αντί να ακολουθήσετε την παραδοσιακή διάταξη που ακολουθείται σε μια βιβλιοθήκη. Οι μεγάλες ομάδες  βιβλίων μπορούν να δημιουργήσουν μια εκπληκτική εικόνα όταν οργανώνονται με κριτήριό το χρώμα τους.

 Σαν συμπέρασμα λοιπόν, η διακόσμηση των ραφιών που βρίσκονται στους τοίχους ή στα έπιπλά μας, είναι κάτι που αν το κάνουμε σωστά, μπορεί πολύ απλά να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα που έχει ένας χώρος. Απλά και μόνο με την αναδιάταξη των βιβλίων και των άλλων διακοσμητικών αντικειμένων, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα μονότονο ράφι σε μια υπέροχη διακοσμητική σύνθεση!

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν