Σπίτι στο χρώμα του καλοκαιριού!

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε ήδη με τις πιο ηλιόλουστες μέρες που διαρκούν και διαρκούν… γεμίζοντας φως τη ζωή σας και το σπίτι σας!

Όπου και αν κοιτάξετε, στη μόδα και στη διακόσμηση, το χρώμα που μας βάζει φέτος τα γυαλιά, είναι το πιο ηλιόλουστο, φυσικά λαμπερό και υψηλά ενεργειακό χρώμα : το κίτρινο!

Επιλέξτε το, όχι μόνο για μία αλλά για όλες τις αισθήσεις σας, και απολαύστε ένα καλοκαίρι στο σπίτι σας πολύ πιο light & juicy!

 

 

 

Μετατρέψτε έναν – τουλάχιστον- τοίχο σε αφοπλιστικό φως!

Το κίτρινο χρώμα, σύμφωνα με την ψυχολογική ερμηνεία, εμπνέει την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα! Σίγουρα, όμως, είναι και ένα έντονο χρώμα που ίσως να μην το θέλετε σε μεγάλες δόσεις!

Διαλέξτε ένα μικρό χώρο στο σπίτι σας ή έναν τοίχο σε κάποιο δωμάτιό σας και προσδώστε του τη λάμψη και την ευρύχωρη γενναιοδωρία του κίτρινου!

 

 

 

Δημιουργήστε ζωντανά έργα τέχνης!

Αν αγαπάτε στην τέχνη τη νεκρή φύση, με τα λεμόνια μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες, απλές συνθέσεις στην κουζίνα σας και όχι μόνο, που θα μοιάζουν με ζωντανή τέχνη.

Αναδείξτε αυτό το απλό, αγαπημένο φρούτο ή λαχανικό, ανάλογα με τις απόψεις, μέσα σε ένα μεγάλο βάζο ή μία πιατέλα, και εντυπωσιάστε τον εαυτό σας και τους καλεσμένους σας… δημιουργικά!

 

 

 

Λαμπερή καθαριότητα με τη δύναμη του λεμονιού!

Για σπίτι αστραφτερά αρχοντικό, δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση από το λεμόνι!

  • Σιγοβράστε λίγες φέτες λεμονιού σε νερό και μετά μόλις κρυώσει, βάλτε το νερό σε ένα ψεκαστήρι. Θα δημιουργήσετε αμέσως μία πιο fresh ατμόσφαιρα στο σπίτι σας με κάθε φστ!

  • Μουλιάστε τα ασπρόρουχά σας σε ζεστό νερό με φέτες λεμονιού και χαρείτε τα λευκότερα από ποτέ, τόσο φυσικά!

  • Βάλτε ένα μπολάκι με φέτες λεμονιού στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετέ το και δείτε τους λεκέδες να λιώνουν μπροστά στη δύναμη του λεμονιού!

  • Έχετε μπρούντζινα αντικείμενα; Έχετε τη φυσική καθαριότητα του λεμονιού, που θα τα κάνουν να λάμπουν μετά από κάθε τρίψιμο.

 

 

Ανανεώστε τους χώρους σας με κίτρινες πινελιές!

Καναπέδες, μαξιλάρια, κουρτίνες, σεντόνια, πετσέτες, τραπεζομάντιλα, βάζα!

Δεν υπάρχει stop στα μικρά ή μεγάλα πράγματα που μπορείτε να επιλέξετε σε κίτρινο χρώμα, για να φωτίσετε κάθε χώρο!

Κάντε την αρχή και δείτε πώς πινελιές χαράς και αισιοδοξίας θα κατακλύσουν κάθε χώρο σας!

 


Ξεζουμίστε τη πιο αναζωογονητική γεύση κάθε ζεστή μέρα!

Μόνο του, σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, σε φυσική λεμονάδα ή σε συνδυασμό με γεύματα όπως το ψάρι, ή σε γλυκά όπως η λεμονόπιτα, το λεμόνι κάνει τα γευστικά θαύματά του, αποτοξινώνοντας το σώμα σας, απολαυστικά!

Η συνταγή για μία φυσική λεμονάδα είναι τόσο αναζωογονητικά εύκολη, που θα τη ζητάτε στο ποτήρι σας κάθε ηλιόλουστη μέρα!

Βράστε δύο φλιτζάνια χοντρής ζάχαρης με ένα φλιτζάνι νερού, προσθέτοντας λεπτές λωρίδες φλούδας τριών λεμονιών, για πέντε λεπτά. Αφού κρυώσει το σιρόπι, προσθέστε το χυμό οκτώ λεμονιών. Σουρώστε το σε μία κανάτα, που κλείνει από πάνω, και φυλάξτε το στο ψυγείο. Κάθε φορά που θα θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι φυσικής λεμονάδας, απλά θα προσθέτετε δύο κουταλιές σιρόπι σε παγωμένο νερό ανθρακούχο ή βρύσης.

Καλή σας απόλαυση!

Στο blog της Έπιπλο Κύρου αγαπάμε το λεμόνι, που φωτίζει τα πάντα, εσωτερικά και εξωτερικά! Αν νιώσατε την πιο natural έμπνευση για το πνεύμα, το σώμα και το σπίτι σας, μοιραστείτε τη με τους αγαπημένους σας, για ένα αληθινά φωτεινό καλοκαίρι!




Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν