Ιδέες διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα & συμβουλές για να ζείτε καλύτερα σε αυτήν!

Η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας διαφέρει από τη διακόσμηση των άλλων χώρων του σπιτιού σας, γιατί αφορά στον πιο προσωπικό σας χώρο και σχετίζεται με στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Άλλες είναι οι ανάγκες της διακόσμησης σε ένα χώρο που θέλετε να νιώθετε πιο ενεργητικοί και δημιουργικοί, όπως είναι η κουζίνα σας και άλλες οι ανάγκες της διακόσμησης της κρεβατοκάμαράς σας, όπου η μεγαλύτερη επιθυμία σας, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής σας, είναι να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τον ύπνο σας.

 

 

Ας δούμε ένα προς ένα τα σημαντικά στοιχεία για την ιδανική διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας.

 

Τι χρώμα να επιλέξεις για την κρεβατοκάμαρα σου

Ξεκινάμε από τα χρώματα, γιατί κυριαρχούν στο δωμάτιό σας, δημιουργώντας τη συνολική ατμόσφαιρα που θα σας επηρεάζει κάθε φορά που ετοιμάζεστε να πέσετε για ύπνο. Σίγουρα, για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας δεν θέλετε χρώματα που θα σας ξεσηκώσουν για περισσότερη ενεργητικότητα, αλλά χρώματα που θα αγκαλιάζουν τις νύχτες σας απαλά, και θα σας προκαλούν αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης. Ας δούμε ποια είναι κάποια από αυτά:

Λευκό: Το λευκό χρώμα είναι το πλέον αφαιρετικό χρώμα. Καθαρό και απλό, δεν αποσπά την προσοχή σας, αλλά δημιουργεί ένα ξεκούραστο αποτέλεσμα, ενώ “ανοίγει” το χώρο.

Μπεζ / Κρεμ: Διακριτικό χρώμα που προσφέρει μια κομψή αίσθηση στην κρεβατοκάμαρά σας και συνδυάζεται όμορφα με τις αποχρώσεις του ξύλου των επίπλων σας.

Γαλάζιο / Μπλε: Είναι τα κατεξοχήν χρώματα της χαλάρωσης, αφού εμπνέουν για ήσυχη περισυλλογή και διαλογισμό. Καθαρίζουν τη σκέψη σας, προετοιμάζοντάς σας για την ώρα του ύπνου.

Πράσινο παστέλ: Το πράσινο χρώμα θεωρείται ιδανικό για συγκέντρωση και ηρεμία. Στην παστέλ απόχρωσή του δημιουργεί ένα όμορφο στυλ στην κρεβατοκάμαρά σας, ενώ χαλαρώνει τις αισθήσεις σας.

Σβησμένο ροζ: Θεωρείται μια ιδανική επιλογή για όσους σκέφτονται ρομαντικά, σε μία πιο κλασική εκδοχή από το απλό ροζ, που ταιριάζει περισσότερο σε παιδικά δωμάτια.

Υπάρχει, βέβαια, η επιλογή να συνδυάσετε το λευκό, μπεζ ή κρεμ χρώμα στους τοίχους, βάφοντας μόνο έναν τοίχο σε ένα πιο βαθύ χρώμα, όπως το μπορντό, ή το πορτοκαλί, ή ακόμα και το μαύρο ή το κόκκινο αν επιζητάτε μια πιο σέξι πινελιά στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας.

 Πως να κοιμάστε καλύτερα  (κρεβάτι & στρώμα, μαξιλάρια)

Το σημαντικότερο ζητούμενο σε μια κρεβατοκάμαρα είναι ο καλός ύπνος, ο οποίος εξασφαλίζεται από το συνδυασμό του κατάλληλου κρεβατιού και του ιδανικού στρώματος.

Κάθε φορά που σχεδιάζουμε στην Έπιπλο Κύρου σετ υπνοδωματίου σκεφτόμαστε πως κάθε άνθρωπος και οικογένεια έχουν μοναδικά στοιχεία τόσο στον τρόπο ζωής τους, όσο και στην αισθητική τους άποψη. Λαμβάνοντας αυτό την αλήθεια πάντα σοβαρά, δημιουργούμε πολλές, διαφορετικές και ολοκληρωμένες προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες θα ανακαλύψετε σίγουρα το σετ υπνοδωματίου που επιθυμείτε, όπως ακριβώς το ονειρεύεστε, για εσάς και τον / τη σύντροφό σας.

Κάθε κρεβάτι μας φτιάχνεται με πολύ μεράκι και κατασκευάζεται από υλικά εξαιρετικής ποιότητας, ώστε να συμβάλλει όμορφα και διαχρονικά στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας.

Όσον αφορά στο στρώμα, το βάζουμε τόσο ψηλά ως προτεραιότητα για την υγεία και την ευεξία στη ζωή σας, που έχουμε δημιουργήσει ένα ξεχωριστό χώρο για αυτό στο κατάστημά μας, ένα χώρο όπου παραθέτουμε αποκλειστικά τις ολοκληρωμένες προτάσεις της MEDIA STROM.

Το μότο της MEDIA STROM “Κοιμάσαι καλά, ζεις καλύτερα” βασίζεται στη φιλοσοφία πως όταν το ανατομικό στρώμα στο οποίο κοιμάστε, σε συνδυασμό με τα ανατομικά μαξιλάρια, στηρίζει σωστά το κεφάλι και το σώμα σας, καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου, κάνετε έναν ανενόχλητο, ξεκούραστο ύπνο και ξυπνάτε κάθε πρωί με καλή διάθεση και πολλή ενέργεια!

Το κρεβάτι, το στρώμα και τα μαξιλάρια που θα επιλέξετε για το υπνοδωμάτιό σας θα γίνουν το κέντρο της ευεξίας και της αναζωογόνησης του συνόλου της ζωής σας εντός και εκτός σπιτιού.

 

 Τι φωτισμό να επιλέξετε για την κρεβατοκάμαρα σας

Ένα άλλο στοιχείο, εξίσου σημαντικό για την κρεβατοκάμαρά σας είναι ο φωτισμός.

Επειδή μιλάμε για την κρεβατοκάμαρα, θα χρειαστείτε σίγουρα διαφορετικά επίπεδα φωτισμού:

  • το κεντρικό φωτιστικό, για τις στιγμές που επιλέγετε τα ρούχα σας ή κάνετε άλλες εργασίες στο υπνοδωμάτιό σας

  • το φωτιστικό στο κομοδίνο σας, που θα το χρησιμοποιείτε, αν θέλετε αν διαβάσετε ένα βιβλίο στο κρεβάτι σας ή αν ξυπνήσετε ξαφνικά μέσα στη νύχτα. Μια άλλη επιλογή είναι να βάλετε φωτιστικά πάνω από το κρεβάτι σας, τα οποία θα ανάβετε με ένα κουμπί.

  • το φωτιστικό δαπέδου με dimmer, για φως που διαβαθμίζεται ανάλογα με τη στιγμή

  • μια neon πινακίδα με ένα ιδιαίτερο μήνυμα, για έξτρα φως με διακοσμητική άποψη

  • μια σειρά από φωτάκια, λευκά ή χρωματιστά, ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας

  • ρεσώ, που, όμως, θα πρέπει πάντα να τα σβήνετε προτού να αποκοιμηθείτε

Πολλές οι προτάσεις, για να είναι δική σας η τελική επιλογή για το πώς θα φωτίσετε τις νύχτες σας.

Επιπλέον πέρα από τον ίδιο το φωτισμό, η επιλογή του κάθε φωτιστικού, από μόνη της, θα προσθέσει πολλούς έξτρα πόντους στην υψηλή αισθητική της διακόσμησης της κρεβατοκάμαράς σας.

Τα υφάσματα για την κρεβατοκάμαρα σας

Σκεφτείτε πόσο πολύ σας χαλαρώνει ένα χάδι! Διατηρώντας αυτήν την αίσθηση στο μυαλό σας, θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή από ποιο ύφασμα θα είναι φτιαγμένα τα σεντόνια, τα καλύμματα, τα παπλώματα και τις κουβέρτες που θα σας αγκαλιάζουν κάθε νύχτα.

Σήμερα, περισσότερα από ποτέ, προτιμώνται τα φυσικά, οικολογικά υφάσματα για περισσότερη υγεία και άνεση στον ύπνο σας.

Βέβαια, κάθε νύχτα δεν είναι η ίδια. Κάποιες νύχτες, θα επιζητάτε την πολυτέλεια των σατέν σεντονιών, ενώ άλλες νύχτες θα επιθυμείτε σεντόνια από αγνό βαμβακερό υλικό, που θα σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς, σαν μωρό.

Πως να οργανώσετε την κρεβατοκάμαρα σας 

Στην Έπιπλο Κύρου φροντίζουμε να καλύπτουμε τις επιθυμίες σας για υψηλή ποιότητα, αισθητική, διαχρονικότητα, αλλά και πρακτικότητα σε κάθε έπιπλο που σχεδιάζουμε για κάθε χώρο σας, και για την κρεβατοκάμαρά σας. Γιατί, Έπιπλο Κύρου σημαίνει Έπιπλο για μια ζωή, έπιπλο που δεν χάνει ποτέ την αξία ή την αισθητική του, αντίθετα εμπλουτίζεται με όμορφες αναμνήσεις στο χρόνο.

Η καλή οργάνωση αποτελεί μέρος της διακόσμησης της κρεβατοκάμαράς σας, αφού γίνεται πραγματικότητα με εκλεκτικές επιλογές στα έπιπλα.

Σ’ εμάς θα βρείτε ευρύχωρες ντουλάπες που θα εξυπηρετήσουν απόλυτα την ανάγκη σας για οργανωμένη, καλαίσθητη τοποθέτηση των ρούχων σας.

Θα λατρέψετε τις τουαλέτες μας, που πέρα από μια βάση για την καθημερινή ιεροτελεστία της περιποίησής σας, θα φιλοξενήσουν στα συρτάρια τους όλα σας τα πολύτιμα προσωπικά και λευκά είδη, με κομψότητα.

Αν αγαπάτε τα πολυχρηστικά έπιπλα, θα προτιμήσετε τις συρταριέρες μας που έχουν ενσωματωμένο στο σχεδιασμό τους έναν ολόσωμο καθρέπτη.

Θα επιλέξετε το κομοδίνο, αυτό το όμορφο, πρακτικό έπιπλο, με τους διακριτικούς χώρους του, όπου θα βάλετε όσα απαραίτητα θέλετε να φτάνετε ακόμα και με κλειστά μάτια.

Τέλος, θα δείτε σε ποια κρεβάτια μας υπάρχει έξτρα αποθηκευτικός χώρος, για να κοιμάστε ακόμα πιο ήσυχοι.

Ελάτε στο κατάστημά μας ή περιηγηθείτε στους χώρους μας μέσω του virtual-walkthrough για να οργανωθείτε ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

 

 Η τέχνη μέσα στην κρεβατοκάμαρα σας

Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν να κοιμούνται και να ξυπνούν με την τέχνη! Γι’ αυτό επιλέγουν φωτιστικά και άλλα αντικείμενα που θυμίζουν έργα τέχνης ή δημιουργούν την προσωπική art gallery εντός του δωματίου τους, ακόμα και πάνω από το κρεβάτι τους. Η Έπιπλο Κύρου αγαπάει, επίσης, την τέχνη, γι’ αυτό έβαλε τη διακόσμηση τοίχου με κάδρα… στο κάδρο και επιπλέον σας προτείνει 3 επιλογές για το πώς να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σας

Το άρωμα μέσα στην κρεβατοκάμαρα σας

Ίσως σκεφτείτε τι σχέση έχει το άρωμα με τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας.

Και όμως, το άρωμα που θα επιλέξετε για το πιο προσωπικό σας δωμάτιο θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα ευεξίας και χαλάρωσης για εσάς.

Τα αιθέρια έλαια που συστήνονται περισσότερο για την κρεβατοκάμαρα είναι:

Λεβάντα: Η λεβάντα είναι πιο γνωστό άρωμα για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και παράλληλα μπορεί να σας γλιτώσει από το κρύωμα, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το άρωμα της λεβάντας το καλύτερο φάρμακο ενάντια στην αϋπνία.

Λεμόνι, πορτοκάλι: Τα αρώματα των εσπεριδοειδών σας αναζωογονούν το βράδυ, αλλά συμβάλλουν, επίσης, στο πιο εύκολο ξύπνημά σας το πρωί.

Πράσινο τσάι: Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το άρωμα του πράσινου τσαγιού δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για καθαρή ατμόσφαιρα και ήρεμο ύπνο.

Σανδαλόξυλο: Το άρωμα του σανδαλόξυλου, με αφετηρία την Ινδία, αποτελεί μια πιο αισθησιακή, εξωτική επιλογή, που θα σας οδηγήσει εγγυημένα στην απόλυτη χαλάρωση των αισθήσεων σας. 

Πως να έχετε καλή ενέργεια στην κρεβατοκάμαρα σας

Σίγουρα έχετε ακουστά το φενγκ σούι. Ακόμα και αν δεν το πιστεύετε ως φιλοσοφία, δεν χάνετε τίποτα με να το δοκιμάσετε. Κάποια μυστικά του φενγκ σούι για την κρεβατοκάμαρα, όπως το να μη βάζετε το κρεβάτι απέναντι από μια πόρτα, ίσως να μην είναι τόσο εφικτά στην εφαρμογή τους.

Αλλά το να βάλετε μια ονειροπαγίδα πάνω από το κρεβάτι σας που αιχμαλωτίζει τους εφιάλτες σας, για να έχετε πάντα “Sweet dreams” και εύκολο είναι και αποτελεί μια μοναδική διακοσμητική πινελιά για την κρεβατοκάμαρά σας!

Πέρα από το φενγκ σούι, όμως, η καλή ενέργεια επιτυγχάνεται και όταν αφήνετε έξω από την πόρτα της κρεβατοκάμαράς σας ό, τι μπορεί να συμβάλλει δυσάρεστα στην ψυχολογία σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Γιατί, τι σημασία έχει η ιδανική διακόσμηση, αν δεν έχετε ήρεμη και καλή ψυχολογία;

Γι’ αυτό, αφήστε οπωσδήποτε εκτός κρεβατοκάμαρας, ειδικά το βράδυ:

 

  1. Καθετί που σας πριζώνει: το laptop, το κινητό, την τηλεόραση. Αντί να τα φορτίζετε, προτιμήστε να αποφορτιστείτε εσείς.

  1. Καθετί που σας αγχώνει: οι αρνητικές σκέψεις δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Αντίθετα, αν κοιμηθείτε καλά, θα ξυπνήσετε με τόση θετική διάθεση, που θα τη διαδώσετε και σε όλους τους άλλους!

  1. Καθετί που σας φοβίζει, όπως το αύριο. Αντίθετα, μέχρι να ξημερώσει, κάντε την επιλογή να ζήσετε το πιο ωραίο όνειρο.

  1. Καθετί που μπορεί να σας κρατήσει ξάγρυπνο, όπως ένας καυγάς. Συμφωνείστε και φροντίστε, όσο είναι δυνατόν, με τον / τη σύντροφό σας να πέφτετε στο κρεβάτι σας πάντα συμφιλιωμένοι.

 

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας θα παίξει υποσυνείδητα κάποιο ρόλο το φύλο σας. Όσο unisex και αν έχει γίνει η σύγχρονη εποχή, θα είναι δύσκολο να ξεφύγετε από τα πιο μύχια γούστα σας στη διαμόρφωση του προσωπικού σας χώρου.

Η Έπιπλο Κύρου έχει ήδη σκεφτεί πώς θα μπορούσε να είναι ένα υπνοδωμάτιο με απόλυτο στυλ ανδρικό 

και πώς μπορεί να διαφοροποιείται ένα υπνοδωμάτιο με απόλυτο στυλ γυναικείο

Γιατί, υπάρχουν κάποιες διακριτικές διαφορές ανάμεσα στα φύλα, που τελικά δεν είναι και τόσο διακριτικές όταν πρόκειται για τον τρόπο που σκέφτονται για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς τους.

Αν μας ρωτούσατε τελικά πώς θα ξεχωρίσετε το ύφος της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας, που ταιριάζει στη δική σας προσωπικότητα, θα σας λέγαμε ακολουθήστε απλά το ένστικτο και την αισθητική σας και επιλέξτε καθετί που θα περικλείει τις νύχτες σας με φροντίδα και αγάπη.

Με αυτή την απλή στρατηγική, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Αλλά, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, και χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, σας επισημαίνουμε τα 7 λάθη που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε στη διακόσμηση, όπως το λάθος έργο τέχνης ή τα υπερβολικά πολλά μαξιλάρια.

Με αυτή την έξτρα βοήθεια, σίγουρα, όλα θα πάνε ονειρεμένα!

 

Στο blog της Έπιπλο Κύρου κάνουμε πολλά όνειρα για το πώς μπορεί να είναι η ιδανική διακόσμηση για την κρεβατοκάμαρα. Αλλά δεν τα ονειρευόμαστε απλά. Τα σχεδιάζουμε και τα πραγματοποιούμε με σετ κρεβατοκάμαρας φτιαγμένα με μεράκι, που φιλοδοξούν να σας κρατήσουν την πιο όμορφη, διαχρονική συντροφιά στις προσωπικές στιγμές σας. Αν μοιράζεστε το ίδιο όνειρο με εμάς, κάντε μας like και share τις προτάσεις μας, με όσους αγαπάτε!

 

 

 

 

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν